İŞKUR’dan istihdam atağı

İŞKUR’dan istihdam atağı

​Konya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü düzenlediği basın toplantısı ile Milli İstihdam Seferberliği programını tanıttı.

Konya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü düzenlediği basın toplantısı ile Milli İstihdam Seferberliği programını tanıttı. İŞKUR İl Müdürlüğü düzenlediği basın toplantısı ile Milli İstihdam Seferberliği programını tanıttı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşen seferberliğe işveren ve iş arayanlar İŞKUR’un düzenlediği İstihdam programına katılabiliyor.

ÇALIŞMA ORTAMINA UYUM SAĞLIYOR

 Emrah Keleş yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, himayesinde gerçekleştirilen “İstihdam Şurası”, Milli İstihdam Seferberliği’nin ikinci fazı kapsamında uygulanacak olan teşvik ve destekleri açıkladı. Keleş, “Cumhurbaşkanımızın kamuoyuna duyurduğu ve Türkiye ekonomisinin büyümesini daha da güçlendirecek olan teşvik ve desteklerimiz, iş arayanlarımız ve işverenlerimiz başta olmak üzere; kadınlar, gençler ve engellilere yönelik birçok avantaj ıda beraberinde getirmektedir.” dedi. İşbaşı Eğitim programları ile işsizlerin iş bulma olanağına sahip olduklarını belirten Keleş, “7 Mart 2018 tarihli ve 30373 sayılı (2. mükerrer) Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7103 sayılı Kanun ile 4447 sayılı Kanuna eklenen geçici 19 ve 21 inci maddeler kapsamında uygulanacak İlave İstihdam Teşviki kapsamında: 1 Ocak 2018 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında ortalama çalışan sayısına ilave olarak istihdam edilen her bir sigortalının, sigorta primleri ile vergilerini 12 – 18 ay süreyle ve işyerinin faaliyet gösterdiği sektöre bağlı olarak değişen tutarlarla karşılanacaktır. Ayrıca, İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmeleri ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmesi, çalışma ortamına uyumunun sağlanması amacıyla İşbaşı Eğitim programları düzenlenmektedir.” ifadelerini kullandı.

İŞKUR’DAN TALEP EDİLEBİLİR

Katılımcı olmak isteyen ve iş arayan kişilerin İŞKUR’a başvurarak bu hizmetten faydalanabileceğinin altını çizen Keleş, “İşbaşı Eğitim Programları, işsizlerin mesleki yeterliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinecekleri, işverenlerin de herhangi bir maliyete katlanmadan işgücü temin edebilecekleri bir programdır.  Programa katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi kurumumuzdan da kendilerine işyeri bulunmasını talep edebilirler. Ayrıca işverenler de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı aday bulunmasını İŞKUR’dan da talep edebilirler.  Programa katılmak isteyen, iş arayan ve işverenlerimiz Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yaparak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılabilirler.” şeklinde konuştu. Ferit Hepokur-Memleket

iskur’dan-istihdam-atagi-(1).jpg