İŞKUR ile GİV arasında protokol imzalandı

İŞKUR ile GİV arasında protokol imzalandı

İŞKUR ile Girişimci İş Adamları Vakfı Konya Şubesi arasında girişimcilik kursları kapsamında 600 girişimciye eğitim verilmek üzere İŞKUR binasında protokol imzalandı.

Düzenlenen toplantıda konuşan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş ülkemizde son yıllarda işsizlikle mücadele anlamında önemli destekler verilmekte ve uygulanmaktadır dedi.

iskur-ile-giv-arasinda-protokol-imzalandi-(3).jpg

Girişimcilik Yaygınlaştıkça Ekonomi Canlanacak

Keleş, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde 2017 yılında başlayan ve halen devam eden Milli İstihdam Seferberliği İstihdam Teşvikleri ile istihdamın artırılmasına ve işsizliğin azaltılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Artık günümüzde; girişimciliğin, küçük ve orta büyüklükteki işletmelerin ve inovasyonun istihdama etkisi herkes tarafından kabul edilmektedir. Bu kapsamda İŞKUR girişimciliği; istihdamı artırmak amacıyla bir politika aracı olarak kullanmaktadır. İl Müdürlüğümüz dün itibariyle 120 programda 2 bin 630 kişiye girişimcilik eğitimi verildi. Girişimcilik yaygınlaştıkça toplumsal ve ekonomik uyumun güçlendirilmesi ve ekonomik faaliyetlerin canlanması söz konusu olmaktadır. Ayrıca girişimcilik, işgücü piyasasına katılmanın ve gelirin arttırılması amaçlanmaktadır. Bu amaçla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak 2019 yılında kendi işini kurup geliştirmek ve yeni istihdam alanları oluşturmak isteyen girişimci adaylarına eğitim vermek amacıyla Girişimci İş Adamları Vakfı Konya Şubesi ile imzaladığımız bu protokolün ilimiz adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.  Girişimci İşadamları Vakfı Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan ise, “ Girişimci İş Adamları Derneği olarak birçok program yaparak girişimcilere destek olduk. Son olarak İŞKUR ile bir çalışma ortaya koyduk. Hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

iskur-ile-giv-arasinda-protokol-imzalandi-(2).jpg