İskoçya'nın bağımsızlık referandumundan ilk sonuç

İskoçya'nın bağımsızlık referandumundan ilk sonuç

Referandum sonucunun açıklandığı ilk bölgeden "Bağımsızlığa Hayır" oyu çıktı

EDINBURGH (AA) - İskoçya'nın bağımsızlığı için yapılan referandumdaki oylamada sonucun açıklandığı ilk bölgeden "Bağımsızlığa Hayır" oyu çıktı.

Ülke genelindeki 32 bölge için oy sayımı devam ederken, ilk açıklanan bölge Clackmannanshire oldu. Seçmenlerin yüzde 46'sı "Evet" oyu kullanırken, yüzde 54'ü "Hayır" dedi. Clackmannanshire'daki seçmenlerin yüzde 89'u sandık başına gitti.

Küçük bölgelerdeki oy sayımın daha çabuk tamamlanması, Edinburgh ve Glasgow gibi büyük şehirlerdeki sonuçların ise sabahın erken saatlerinde açıklanması bekleniyor.

Bu arada, "İskoçya bağımsız bir ülke olmalı mı?" sorusunun yönetildiği referanduma 4 milyondan fazla kişi katıldı ve katılım yüzde 83,9 olarak tespit edildi. 5 milyon 300 bin nüfuslu İskoçya'da referandumda, ülkede yaşayan 16 yaş ve üzerindeki tüm İskoçlar oy kullanabildi. İskoçya'da 32 bölgede kullanılan oyların sabah saatlerine kadar sayımının tamamlanması ve kesin sonucun sabahın erken saatlerinde belli olması bekleniyor. Ülkenin en büyük şehri Glasgow'da 10 oy pusulasında, tekrar oyu sebebiyle sorun yaşandığı bildirildi. 

Öte yandan İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in bugün öğleden sonra referandumla ilgili yazılı bir açıklama yapması, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın da sabahın erken saatlerinde referandum sonucunu değerlendirmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı