İşkenceyi Önleme Komitesi Bosna Hersek raporunu açıkladı

İşkenceyi Önleme Komitesi Bosna Hersek raporunu açıkladı

SARAYBOSNA (AA) - Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Bosna Hersek raporunu açıkladı.İşkenceyi Önleme Komitesi, 29 Eylül-9 Ekim 2015 arasında...

SARAYBOSNA (AA) - Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Bosna Hersek raporunu açıkladı.

İşkenceyi Önleme Komitesi, 29 Eylül-9 Ekim 2015 arasında Bosna Hersek'e gerçekleştirdikleri ziyarete ilişkin raporunu bugün açıkladı.

CPT tarafından yapılan yazılı açıklamada, ilgili raporun gözaltı muamelesi, Bosna Hersek'in iki entitesindeki (Bosna Hersek Federasyonu ve Bosna Sırp Cumhuriyeti) cezaevlerinin durumu ve başkent Saraybosna kantonundaki psikiyatrik tesis imkanlarının ele alındığı ifade edildi.

Bosna Hersek'e 2011 ile 2012 yıllarında yapılan ziyaretlerin de rapora dahil edildiği belirtilen açıklamada, "CPT'nin temel bulguları rapor özetinde yer almaktadır. Bu bağlamda, her iki entitede resmi görevlilerin gözaltına alınan kişilere fiziksel anlamda kötü muamele ettiği ve güvenlik görevlilerin bu konuda etkisiz kaldığı saptandı." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Bosna Hersek'in kuzeydoğusunda bulunan Tuzla'daki cezaevinde kalan yedi kronik psikiyatri hastasının ise oldukça kötü şartlar altında tutulduğu, aldıkları sağlık hizmetinin yetersiz olduğu vurgulandı.

Tuzla'daki hastaların koşullarının iyileştirilmesi gerektiği belirtilen açıklamada, CPT, bu konudaki uygulamaların en kısa sürede yapılması çağrısında bulundu.

Açıklamada ayrıca Bosna Hersek yetkililerinin ilgili rapora cevabını eylül ayına kadar teslim edebileceği kaydedildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :