İşitme Engelliler Judo Milli Takımı Avrupa ikincisi oldular

İşitme Engelliler Judo Milli Takımı Avrupa ikincisi oldular

Belçika'da düzenlenen İşitme Engelliler Avrupa Judo Şampiyonası'nda Türkiye, 2 bronz madalya ve kata takım müsabakalarında gümüş madalya aldı

 

Belçika'da düzenlenen İşitme Engelliler Avrupa Judo Şampiyonası'nda Türkiye, 2 bronz madalya ve kata takım müsabakalarında gümüş madalya aldı. Şampiyonada kadınlar 48 kiloda Rojda Sarıyel ve erkekler +100 kiloda Furkan Acar bronz madalya kazandı. Kata takım müsabakalarında ise Konyalı Abdullah Sevinç ile Erkan Esenboğa'dan oluşan milli takım Avrupa ikincisi oldu.

MEHMETÇİK’E ARMAĞAN

Avrupa Judo Şampiyonası’nda müsabakalarda Fransız ve Belçikalı hakemlerin Türkiye takımını diskalifiye etmek için elinden geleni yaptığını savunan Abdullah Sevinç, "Bu şartlarda dik durarak ülkemizin milletimizin barış pınarı harekatında kahraman Mehmetçiğimizi düşünerek bu zorlu günlerde ülkemize İstiklal Marşımızı okutmak için tüm çabalarımızı verdik. Belçika’da Avrupa judo şampiyonasında 2.inci olarak ülkemize gümüş madalya kazandırdık. Madalyamızı ülkemize milletimize barış pınarı harekatında görev yapan İslam’ın ordusuna ve şehit olan Mehmetçiklerimize armağan ettik. Hedefimiz önümüzde 2020 yılı nisan ayında Fransa’da düzenlenecek dünya judo şampiyonasında ve 2021 yılında Dubai’de düzenlenecek olimpiyatlarda altın madalya alarak istiklal marşını okutmak. Buraya gelmemde antrenörüm  Sayit Demirdögen ve Faik Yıldırım, Konya Büyükşehir Belediye Başkanım Ugur İbrahim Altay başta olmak üzere desteğini esirgemeyenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

isitme-engelliler-(1).jpg