• BIST 83.067
  • Altın 146,538
  • Dolar 3,7912
  • Euro 4,0490
  • Konya -5 °C
  • Şamil Tayyar'dan, Fatin Dağıstanlı ve Tamer Korkmaz  için "Kripto FETÖ'cü"nitelemesi
  • Fetullah Gülen ilkokulu 17 yaşında bitirmiş
  • Anayasa Değişiklik Teklifi Yasalaştı! İşte Yeni Kanunun Getirdikleri
  • Şamil Tayyar'dan, Fatin Dağıstanlı ve Tamer Korkmaz  için "Kripto FETÖ'cü"nitelemesi
  • Fetullah Gülen ilkokulu 17 yaşında bitirmiş
  • Anayasa Değişiklik Teklifi Yasalaştı! İşte Yeni Kanunun Getirdikleri

Isırgan bitkisinden yaş pasta yapıldı

Isırgan bitkisinden yaş pasta yapıldı
Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yürütülen çalışma kapsamında daha önce börek, mantı, poğaça gibi ürünlerde kullanılan ısırgan otundan yaş pasta yapıldı

GİRESUN (AA) - Giresun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce yeni lezzetlerin yöre mutfağına kazandırılması çalışmaları kapsamında "ısırganlı yaş pasta" üretildi.

Müdürlük bünyesinde açılan aşçılık kursunun öğreticisi Semiha Top, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun mutfağına ısırgandan yeni lezzetler katılmasına yönelik araştırma projesi yürüttüklerini söyledi.

Isırganın Giresun mutfağının en önemli ürünlerinden olduğuna işaret eden Top, bugüne kadar ısırgandan börek, mantı, makarna ve poğaça olmak üzere birçok değişik ve lezzetli ürünler ortaya çıkardıklarını dile getirdi.

Top, son olarak ısırganlı yaş pastayı yöre mutfağına kazandırdıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Biz bu ürünümüzü yeni lezzetlerle buluşturmak için araştırmalar yürütüyoruz. Daha önce hamurlu tatlarda kullandık. Tatlıda özellikle de pasta ürünlerinde de kullanabilir miyiz diye düşündük ve araştırmalara girdik. Uzun araştırmalarımız sonucu yaş pasta içerisinde ısırgan kullanabileceğimizi belirledik. Yaş pastaya yöneldik ve bu ürün ortaya çıktı." dedi.

Isırganın yaş pastaya çok yakıştığını ifade eden Top, "Isırganlı yaş pastayı duyanlar büyük şaşkınlık yaşıyor. İlk kez tadanlar çok beğeniyorlar. Bu tadı geliştirmek için araştırmalarımız sürüyor. İlerleyen dönemlerde çeşitli etkinliklerde ısırganlı yaş pastayı Giresunlulara tattıracağız. Pastanın Giresun mutfağında önemli yer alacağına inanıyorum." diye konuştu.

Top, ısırgandan yeni lezzetler ortaya çıkartmak için araştırmaların devam ettiğini kaydetti.

AA

Kaynak: Haber Kaynağı
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Trump NAFTA'yı tekrar müzakereye açacak23 Ocak 2017 Pazartesi 01:33
  • Aydın'da babasını bıçaklayan kişi gözaltına alındı23 Ocak 2017 Pazartesi 00:58
  • GÜNDEM ÖZETİNE EK23 Ocak 2017 Pazartesi 00:58
  • Sudan Devlet Başkanı Beşir:23 Ocak 2017 Pazartesi 00:53
  • DHKP-C'li teröristin ölü ele geçirilmesi23 Ocak 2017 Pazartesi 00:48
  • Kütahya'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı23 Ocak 2017 Pazartesi 00:48
  • Düzce'de iş yeri yangını23 Ocak 2017 Pazartesi 00:43
  • Tunceli'de terör operasyonu23 Ocak 2017 Pazartesi 00:18
  • Yemen'deki olaylar23 Ocak 2017 Pazartesi 00:18
  • Adana'da trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı23 Ocak 2017 Pazartesi 00:08
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2008 Memleket | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0332 352 16 16 | Faks : 0332 352 11 66 | Haber Scripti: CM Bilişim