İSİPAB 36. İcra Komitesi Toplantısı

İSİPAB 36. İcra Komitesi Toplantısı

TBMM Başkanı Kahraman:- "Siyasi ihtilaflardan, iç savaşlardan ve terörden en fazla zarar gören İslam ülkeleri olarak bir araya gelmeli, bütün sorunlarımızı kendi aramızda dayanışma, iş birliği ve diyalog ruhuyla ele almalıyız" - "15 Temmuz'da yaşanan darb

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Siyasi ihtilaflardan, iç savaşlardan ve terörden en fazla zarar gören İslam ülkeleri olarak bir araya gelmeli, bütün sorunlarımızı kendi aramızda dayanışma, iş birliği ve diyalog ruhuyla ele almalıyız." dedi.

İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 36. İcra Komitesi Toplantısı'nın ikinci gün oturumu, Kur-an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

Toplantıda konuşan Kahraman, İSİPAB'a özel önem verdiklerini belirterek, Türkiye'nin bu kuruluşların uluslararası alandaki etkinliklerinin daha da artmasına güçlü destek verdiğini söyledi.

İSİPAB 36. İcra Komitesi toplantısının uluslararası toplumun, İslam dünyasının ve Türkiye'nin kritik safhalardan geçtiği bir döneme rastladığını dile getiren Kahraman, toplantının, komite üyesi ülkelerin parlamento başkanlarının ve temsilcilerinin Türkiye ile dayanışmaları için de bir vesile olduğunu kaydetti.

Kahraman, İslam ülkeleri arasında yapılacak diyalog, iş birliği ve dayanışmanın, İslam dünyasının barış, güvenlik, istikrar, kalkınma ve refahının ön koşulu olduğuna inandığını ifade etti. Kahraman şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimi, Türkiye'nin parlamenter sisteminin, hükümetinin ve halkının yakın tarihte karşılaştığı en ciddi tehlike olmuştur. Ülkemiz, parlamentomuzun ve halkımızın demokrasiye kahramanca sahip çıkmasıyla bu badireyi güçlenerek atlatmıştır. Boyutlarının karmaşıklığının yanı sıra çok gizli ve sinsi yöntemlerle çalışan bir çete tarafından yapılmış ve ülkemizin aynı zamanda birden fazla tehditle mücadele ediyor olması nedeniyle 15 Temmuz'da karşılaştığımız tehdit ve tehlikenin, ülkemizin dışında çok iyi anlaşılamadığını ya da tahlil edilemediğini biliyorum."

15 Temmuz darbe teşebbüsünün dini istismar eden, aslında emelleri ve çalışma yöntemleri bakımından İslam ile hiçbir ilişkisi olmayan Fetullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirildiğine işaret eden Kahraman, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve ailesinin hayatlarını doğrudan hedef alan, anayasal düzene, Meclis'e, hükümete, kurumlara ve halka karşı girişilen bu cani saldırıda çok sayıda vatandaşın şehit olduğunu hatırlattı.

Kahraman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile istikbal, demokrasi ve vatanlarını korumak için canlarını tehlikeye atan Türk halkının onurlu duruşuyla, bütün dünyaya önemli bir ders ve masaj verdiğini vurguladı.

TBMM'nin de darbeci çetenin silahlı saldırısı ve bombardımanı altında tüm siyasi partilerin dayanışması ile onurlu ve kahramanca bir duruş sergilediğine vurgu yapan Kahraman, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle Yenikapı'da düzenlenen mitingde, milletçe, "demokrasiye evet darbeye hayır" denildiğini söyledi.

- "FETÖ, İslam ülkelerine yönelik ciddi tehlike oluşturmaktadır"

İsmail Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizin sınırlarını çok aşan, 170 ülkeye yayılan İslam'ın yüce değerlerini ve mesajlarını istismar eden, gerçekte İslam'ın yüce değerleriyle hiçbir alakası olmayan sapkın bir zihniyetin temsilcisi olan, kendini mehdi ve mesih olarak kabul eden ve arkasında da karanlık güçler bulunan FETÖ çetesi, ülkemizin yanı sıra tüm İslam ülkelerine yönelik ciddi bir tehlike oluşturmaktadır.

Türkiye, son dönemde birden fazla tehditle uğraşmak durumundadır. Komşularımız Suriye ve Irak'ta yaşanan kanlı ihtilafların sebep olduğu güvenlik tehditleri, insani krizler ve mülteci akınıyla baş etmek durumunda kaldık. Ülkemiz dünyada en fazla mülteci konuk eden ülke konumuna gelmiştir.

Siyasi ihtilaflardan, iç savaşlardan ve terörden en fazla zarar gören İslam ülkeleri olarak bir araya gelmeli, bütün sorunlarımızı kendi aramızda dayanışma, işbirliği ve diyalog ruhuyla ele almalıyız."

Toplantıda FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin sinevizyon gösterimi de yapıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :