Isınmak için sobaya benzin dökünce elleri ve yüzü yandı

Isınmak için sobaya benzin dökünce elleri ve yüzü yandı

Erzincan'da yaşayan işitme ve konuşma engelli gencin, sobaya döktüğü benzinin alev alması sonucu elleri ve yüzünde yanıklar oluştu

ERZURUM (AA) - Erzincan'da sobaya döktüğü benzinin alev alması sonucu elleri ve yüzünde yanıklar oluşan işitme ve konuşma engelli genç, Erzurum'da tedavi altına alındı.

Babası Selahattin Yıldız'ın motosiklet tamircisi arkadaşını ziyaret etmek için iş yerine giden 24 yaşındaki işitme ve konuşma engelli Sadettin Yıldız, havanın soğuk olması nedeniyle sobaya benzin döküp yakarak ısınmak istedi.

Bu sırada sobanın alev alması sonucu elleri ve yüzünde yanıklar oluşan Yıldız, 112 acil servis ekiplerince önce Erzincan Devlet Hastanesine, ardından da Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek, yanık tedavi ünitesinde tedavi altına alındı.

Baba Yılmaz, hastanede gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun ısınmak için sobaya benzin döktüğünü ve bu sırada yakıtın alev alması sonucu yaralandığını söyledi.

Oğlunun işitme ve konuşma engelinin bulunduğunu ifade eden Selahattin Yılmaz, şöyle konuştu:

"Çocuğun yandığı iş yeri sahibi, motosiklet tamiri yapan samimi arkadaşım. Bu sebeple her zaman onları ziyaret etmeye gider. Çocuğum da gezmeye gitmiş ve hava soğuk olduğu için sobaya benzin dökmüş ve soba aniden alev almış. Bu sırada iş yeri sahibi arkadaşım da alacağını tahsil etmek için başka bir yere gitmiş. Ancak çocuğumun yanında dükkana gelen müşteriler de varmış. Dolayısıyla böyle bir durumla ciddi bir şekilde elleri ve yüzü yanıyor. Olayda kimsenin suçu yok. Çünkü çocuk benzinin böyle bir etki yapacağını tahmin etmediği için dökmüş."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :