Işık: Uzman Çavuşlara kadro verilmeli

Işık: Uzman Çavuşlara kadro verilmeli

Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkan Mustafa Işık, TSK’da görev yapan sözleşmeli uzman çavuşların kadroya alınmasıyla ordunun daha kaliteli hale geleceğini söyledi.

sozlesmeli--(2).jpg

Sözleşmeli uzman çavuşların kadroya alınmasıyla ilgili girişimler Milletvekilleri ve birçok STK tarafından girişimlerin bulunulmasıyla devam ediyor. Son olarak Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, meclise verdiği öneride sözleşmeli uzman çavuşların kadroya alınması gerektiğini söyledi. Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkan Mustafa Işık, gazetemize yaptığı açıklamada Türk Silahlı Kuvvetleri ordusunun daima kaliteli ve sağlamlığı için sözleşmeli  personel sayısını en aza indirilmesi gerektiğini dile getirdi. Işık, daha önceki çalışmalarında TSK’nın terörle mücadele kapsamında profesyonel orduya geçmesi için girişimlerde bulunduğunu söyleyerek; “TSK şu anda profesyonel ordu prensibine geçti. Bu prensiple gerek terör örgütleriyle gerekse yapılan operasyonlar profesyonel olarak yapılıyor. Bu sürecin buralara gelmesi bizler için çok önemli ve yapılan birçok girişim sayesinde oldu” dedi.

sozlesmeli--(1).jpeg

TSK PERSONELİ KADROLAŞMALI

Başkan Işık, açıklamasının devamında ordunun daha kaliteli ve güçlü olması için ‘Sözleşmeli Uzman Çavuş’ personelinin kadroya alınması gerektiğinin altını çizdi. Bu doğrultuda birçok çalışmaların olduğunu söyleyen Işık, “Türk ordusu dünyanın en iyi ordularından bir tanesidir. Türk milletinin askerlik temelli ve vatansever olması ordunun güçlü olmasının sebebidir. Son zamanlarda TSK’nın profesyonel orduya geçmesinin ardından sözleşmeli personel sayısında artış oldu. Türk ordusunun daha kaliteli ve güçlü olması için sözleşmeli uzman çavuşların kadroya alınması gerekiyor. Sözleşmeli personel her an sözleşmeyi fes edebilir. Sözleşmeli personel bugün var yarın yok diyebiliriz. Bunun için ordunun daha sağlam olması için kadrolu sayısını artırması lazım. Son olarak 3600 ek göstergeden uzman çavuşların da yararlanması için birçok çalışmalar yapıyoruz” dedi. Servet R. Çolak-Memleket