IŞİD terör örgütü tehdidi

IŞİD terör örgütü tehdidi

Kanada Başbakanı Harper::

WİNNİPEG (AA) - Kanada Başbakanı Stephen Joseph Harper, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün eylemlerine ilişkin, "Çok geniş bir alanda yayılan şiddet, gerçekten tarifi imkansız bir barbarlık halini aldı" dedi.

Başbakan Harper, ülkesinin kuzey bölgelerine düzenlediği 9. Kuzey Turu’nun Winnipeg ayağında, gazetecilerin IŞİD terörüne ilişkin sorularını cevapladı. 

Bir gazetecinin, IŞİD tarafından katledilen Amerikalı gazeteci James Foley ile ilgili düşüncelerini sorması üzerine Harper, "Foley’in öldürülmesi, dev bir şok ve iğrenç bir terör kampanyasında, buzdağının görünen kısmıdır. Bu devasa terör kampanyası, Kanada’yı da tehdit etmektedir" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Barack Obama ve diğer dünya liderlerinin, IŞİD terörünün başıboş bırakılamayacağı yönündeki kararlarını desteklediğini dile getiren Harper, "Çok geniş bir alanda yayılan şiddet, gerçekten tarifi imkansız bir barbarlık halini aldı. Yayıldığı her yerde, her gruptan insana karşı bir soykırımdır bu" diye konuştu.

Öte yandan Kanada Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada da, sadece Müslüman ülkeler değil, tüm dünyanın IŞİD terörünü kınaması çağrısı yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı