IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler

IŞİD bahanesiyle izinsiz gösteriler

Diyarbakır Valiliği, izinsiz gösterilerde polisin sokaktan çekildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtti

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Valiliği, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde polisin sokaktan çekildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un ilde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda bir soruya verdiği cevabın, amacını aşan ve gerçeği yansıtmayan şekilde kamuoyuna yansıtıldığı belirtildi.

6-7 Ekim olaylarında hem farklı gruplara hem de güvenlik birimlerine yönelik bir takım silahlı provokatif eylemler meydana geldiğine yer verilen açıklamada, olayların türü ve özelliğine göre farklı eğitimler almış emniyet birimlerinin gelişen olaylara bu kapsamda müdahalede bulunduğu kaydedildi.

- 4 bin 720 personel görev yaptı

Açıklamada, 7 Ekim'de yaklaşık 60 noktada 2 bin 154 personelle, 8 Ekim'de ise diğer illerden gelen takviye polis ve askeri kuvvetle yaklaşık 110 farklı noktada 4 bin 720 personelle gerekli güvenlik tedbiri alındığı vurgulanarak, şöyle denildi:

"Bu süreçte, 11 TOMA, 6 panzer ve 49 shortland ve 120 ekiple olaylara müdahale edilmiştir. Yukarıda açıklandığı üzere polislerin sokaktan çekildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

Meydana gelen tüm olaylara ilişkin, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde gerekli çalışmalar büyük bir titizlik içerisinde yürütülmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı