İşgale karşı Konya tek ses

İşgale karşı Konya tek ses

Memur Sen Konya Şubesinin öncülüğünde, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla, İsrail’in Gazze’deki katliamını protesto etmek üzere Alâaddin’den Kayalı Park’a “İşgale Karşı Ses Ver” yürüyüşü gerçekleştirildi.

Yürüyüşe Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı, Eski Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe belediye başkanları, çeşitli partilerin il ve ilçe başkanları ve sivil toplum kuruluşları katıldı.

Yürüyüşten sonra gerçekleştirilen basın açıklamasında tepkiler dile getirildi. Sivil Toplum Kuruluşları Platform Başkanı Muhsin Görgülügil, “ Bundan 70 sene evvel Osmanlı topraklarını işgal ederek gün be gün Filistinlileri o toprakta hapse mahkûm edip gittikçe genişleyen İsrail Yahudi devletini ortaya çıkaran zihniyet 70. Yılında Amerika’nın aldığı kararı yürürlüğe soktu. 128 devletin karşı çıktığı kararı Amerika tanımadı. Amerika, Tel Aviv’deki elçiliğini Kudüs’e taşıma kararı verdi ama biz bunu ilelebet tanımadık tanımıyoruz. Filistinlilerin başkenti Kudüs’tür. Amerika’nın vermiş olduğu bu karar şiddetle karşı çıkıyoruz. Mazlumların duası ve gözyaşı yerde kalmayacaktır” dedi.

AMERİKA’NIN BU ADIMI YOK HÜKMÜNDEDİR

Artık bıçak kemiğe dayanmıştır diyen Memur-Sen Konya İl Başkanı Nazif Karlıer ise, “1917’de başlayan işgal bugün itibariyle bambaşka bir noktaya taşınmıştır. ABD’nin Tel Aviv’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması, biz Müslümanların asla kabul etmeyeceği bir durumdur.  Kudüs, Müslümanlarındır ve ebediyen Filistin’in başkenti olarak kalacaktır. Onun için katil İsrail’in ve onun emellerinin taşeronluğunu yapan emperyalist sistemin baş aktörü şeytan Amerika’nın bu adımı bizim için yok hükmündedir.  Dünyanın bu katliamlara ve işgale ciddi bir tepki göstermeyip sessiz kalması da insanlık adına kapkara bir lekedir. Bugün sadece Müslümanların değil, insanlığını yitirmemiş yeryüzünün vicdan sahibi tüm insanlarının bu zalimlerden ve onların uşaklarından hesap sorma zamanı gelmiştir” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Filistin halkı için dua etti. Ferit Hepokur-Memleket

memur-sen--(1).jpeg

memur-sen--(3).jpeg

memur-sen--(4).jpeg