İSEDAK 33. Toplantısı

İSEDAK 33. Toplantısı

Türkiye'ye göç etmiş bin 500 Filistinli aileyi desteklemek amacıyla Kızılay, İslam Kalkınma Bankası, TİKA, Kredi Garanti Fonu, AFAD, TOBB, WAFA Grup ve SESRİC arasında iş birliği anlaşması imzalandı

İSTANBUL (AA) - Kızılay, İslam Kalkınma Bankası, TİKA, Kredi Garanti Fonu, AFAD, TOBB, WAFA Grup ve SESRİC, Türkiye'ye göç etmiş bin 500 Filistinli aileyi desteklemek amacıyla anlaşma imzaladı.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, imza töreni, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 33. Toplantısı çerçevesinde düzenlendi.

Törene, Kızılay Başkanı Kerem Kınık, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun da aralarında bulunduğu yetkililer katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kınık, iş birliği protokolünün önemine değinerek, bu proje ile Filistinlileri yaşamlarını sürdürebilecekleri bir mesleğe ve işe kavuşturmayı hedeflediklerini belirtti.

Kınık, şunları kaydetti:

"Kızılay olarak Türkiye'deki tüm milletlerden kardeşlerimize elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. Böylesine geniş katılımlı bir destekle Filistinli kardeşlerimiz bundan sonra çalışarak kendilerine ve ailelerine bakabilecek. Ayrıca ülkemiz için de bir değer oluşturacak.

Proje ile gelir getirici ekonomik faaliyet yürütebilecek bin 500 Filistinli aileye erişilmesi, gençler için eğitimler, iş geliştirme desteği ile finansal destek verilmesi hedefleniyor. 4 temel adımda ilerlemesi beklenen projenin ilk adımı; koruma. Bu noktada Kızılay'dan ihtiyaç sahibi ailelere ulaşarak hassasiyetlerinin değerlendirmesi bekleniyor. İkinci adım; iş ve kapasite geliştirme. Bu aşamada İslam Kalkınma Bankası tarafından sağlanacak eğitim ve birebir mentör desteğiyle proje geliştirebilecek ve iş kurabilecek kişilerin ön çalışmalarının desteklenmesi amaçlanıyor. Üçüncü adım, fon ve kredi sağlaması. Burada Türkiye Kredi Garanti Fonu'ndan yararlanılması kararlaştırıldı. Dördüncü adım olan; ilgili iş ve girişimciler arasında ağ sağlamasını ise Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üstlendi. Ayrıca tüm katılımcı kurumların temsilcilerinden projeyi yönlendirecek bir yönlendirme komitesi de oluşturulacak."

Projenin startı, 1 Aralık 2017'de verilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :