İSEDAK 33. Toplantısı

İSEDAK 33. Toplantısı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, toplantı kapsamında Sudan Taşımacılık, Yol ve Köprülerden Sorumlu Bakan İbrahim Yousif Mohamed Abdalla ile bir araya geldi- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan:- "Hem siyasi hem de ekonomik

İSTANBUL (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, hem siyasi hem de ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi adına sorumlu olduğu ulaştırma ve haberleşme sektörlerinde Sudan ile daha yakın iş birliğine hazır olduklarını bildirdi.

Arslan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi'nin (İSEDAK) 33. Toplantısı kapsamında Sudan Taşımacılık, Yol ve Köprülerden Sorumlu Bakan İbrahim Yousif Mohamed Abdalla ile bir araya geldi.

Arslan, görüşmede yaptığı konuşmada, Türkiye ile Sudan arasında ekonomik ve siyasi ilişkilerin çok yakın şekilde devam ettiğini belirterek, "Sudan, Sahraaltı Afrika'ya ihracatımızda birinci sıradadır ve Güney Afrika'dan sonra ikinci büyük ticaret ortağımızdır." dedi.

Hem siyasi hem de ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi adına sorumlu olduğu ulaştırma ve haberleşme sektörlerinde Sudan ile daha da yakın iş birliğine hazır olduklarını belirten Arslan, son yıllarda karşılıklı gerçekleştirilen ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yakın zamanda TCDD ile Sudan Demiryolları arasında bu alandaki iş birliğini geliştirmeye yönelik imzalanan mutabakat zaptının hayırlara vesile olmasını dileyen Arslan, devamla şunları kaydetti:

"Ülkelerimiz arasında imzalanan Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Anlaşması'nın ülkemizde onay süreci devam etmektedir. Anlaşma yürürlüğe girince ikili ve transit yük taşımalarımız izin belgesiz yapılabilecektir. Ülkelerimiz arasında taşımaların artırılması bizleri memnun edecektir. Ülkelerimiz arasında imzalanan Denizcilik Anlaşması'nın da iç onay süreci devam etmektedir. Sudan limanları ile ülkemiz limanları arasında Kardeş Liman Mutabakat Muhtıraları imzalanmasının, deniz ticaretimiz açısından faydalı olacağını düşünüyoruz."


- "Tecrübelerimizi Sudan ile paylaşabiliriz"


Ahmet Arslan, iki ülke arasında ekonomik ve kültürel ilişkilere katkısı sonsuz olan hava yolu ulaşımının gelişerek devam etmesinin önemine işaret ederek, THY'nin şu anda İstanbul-Hartum hattında haftada 7 frekans yolcu uçuşu gerçekleştirdiğini bildirdi.

Bakanlığın yetki ve görev alanına giren diğer tüm alanlarda olduğu gibi, haberleşme alanında da Sudan ile her türlü iş birliğine açık olduklarını belirten Arslan, talep gelmesi halinde, haberleşme ve bilgi teknolojileri alanındaki tecrübelerini Sudan ile paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Arslan, 2 ülke arasındaki ilişkilerin gelişimine katkı sağlayacak her türlü ziyaret, etkinlik ve iş birliği için hazır olduklarını söyledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :