İşçi ve Emekli ile oynamayın

İşçi ve Emekli ile oynamayın

Türk-İş Konya İl temsilcisi Abdülkadir Tamak, Ülke gündeminde yer alan taşeron işçilik, kiralık işçilik, bireysel emeklilik ve esnek çalışma konularını değerlendirdi.

Türk-İş Konya İl Temsilcisi Abdülkadir Tamak yaptığı yazılı açıklamasında şu sözlere yer verdi. “Esnek çalışma diye bir şey çıkardılar. Kiralık işçi diyorlar, adı bile kötü. Kiralık siyasetçi, kiralık vatandaş, böyle bir söylem olur mu? Bununla ilgili ülkeyi yönetenlere 3 aydır TÜRK-İş yönetimi sizler illerinizde alanlarda anlattınız. Bundan vazgeçin. Kiralık işçilik olmaz. Esnek çalışma olmaz. Dünya bundan vazgeçiyor. Biran önce bundan vazgeçin. Esnek çalışmayla ilgili de huzurumuzu bozmayın. Taşeronla ilgili 720 bin arkadaşımızın tamamının kadroya geçeceğini söylendi Ama ardından yapılan açıklamalar morallerimizi bozuyor. Bireysel emeklilik ilgili konuşmak gerekirse, o bize ne getirecek? Sigorta şirketlerini zengin etmek istiyorlar. Bireysel emeklilikte bizim talebimiz olmadan ücretimizi kesiyorlar. Türk-İş'in taleplerine kulak verin. İşçi ile oynamayın, emekliler ile oynamayın. Dar gelirli vatandaşla oynamayın" diye konuştu.

Kıdem tazminatı özellikle her sene ülkenin gündemine getiriliyor. diyen Tamak; “ Bu alanda bulunanlar en fazla ortalama 2 bin TL ücret alıyor. 30 sene sonra aldığı tazminat 80 bin lira. 2 bin lirada 2 lira para biriktirme imkânımız yok. 80 bin liranın çok olduğunu söyleyenlere, kıdem tazminatımıza göz dikenlere buradan sesleniyorum; yapamazsınız, yaptırmayız.

Özellikle buradan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e sesleniyorum. İki de bir televizyonlara çıkıp moralimizi bozmayın. İş yerinde verimimiz düşüyor, evimizde ailemizde huzurumuz kaçıyor.”dedi. Haber Merkezi