İşçi şikayetleri için özel hat kuruluyor

İşçi şikayetleri için özel hat kuruluyor

Başbakan Davutoğlu'nun talimatı üzerine, Başbakanlık bünyesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı koordinasyonunda oluşturulacak ve ilgili tüm kurumların da dahil edileceği özel hat sayesinde, çalışanlar, işverenlerle yaşadıkları problemlerin yanı sıra

AFYONKARAHİSAR (AA) - Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla iş kazaları ve işçilere tanınan hakların ihlali durumunda işçi şikayetleri için özel hat oluşturma çalışmaları başladı. 

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Davutoğlu'nun AK Parti 23. İstişare ve Değerlendirme Toplantı açılış konuşmasında dile getirdiği iş kazaları ve işçilere tanınan hakların ihlaline ilişkin özel bir hat oluşturulmasına yönelik çalışmalar başladı. 

Oluşturulacak özel hatta, tüm iş kollarında çalışanlar, işverenlerle yaşadıkları problemlerin yanı sıra iş kazalarına ilişkin de sıkıntılarını dile getirebilecek.

Çalışanların problemlerinin çözümü noktasında da yine Başbakanlık bünyesinde öncelikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere, ilgili tüm kurumların koordinasyon içinde olacağı yeni bir birim oluşturulacak. 

Çalışanların olası şikayetleri yeni oluşturulacak birim tarafından anında işleme konulacak ve gerekli önlemler alınacak. İşçilerin, söz konusu hatta kolay ulaşabilmesi için etkin iletişim yollarının hepsi kullanılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı