"İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Toplantısı"

"İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Toplantısı"

İSAG Genel Başkanı Kavlak:

KOCAELİ (AA) - İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Derneği (İSAG) Genel Başkanı Levent Kavlak, meslek odası kurmak için mücadele ettiklerini belirterek, "Fakat ülkemizde hali hazırdaki kanunların bize izin verdiği meslek yapısı henüz mecvut değİl" dedi.

Kavlak, İzmit Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen "İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri Toplantısı"nda mesleki haklar konusundaki eksikliği gidermek için örgütlendiklerini söyledi.

Meslek odası kurmak için çalıştıklarını anlatan Kavlak, şöyle devam etti:

"Meslek odası kurmak için mücadele ediyoruz fakat ülkemizde hali hazırdaki kanunların bize izin verdiği meslek yapısı henüz mevcut değİl. Bakanlar Kurulu kararı ile meslek odası kanunu çıkarılarak ve tüzük yazılarak, odayı ancak o şekilde kurabiliriz. Ulusal dernek yapısında hareket ederek ülkemizin birçok şehrinde çalışmalar yapıyoruz. Öncelikle bu işe başladığımızda sayımız 2 bin 500 civarındaydı fakat hızla artmaya başladı."

Kavlak, 28 fuara katıldıklarını, işverenlerle bıkmadan usanmadan konuşup, iş sağlığı ve güvenliğinin önemini anlatmaya çalıştıklarını vurguladı.

"İlerleyen dönemlerde sayımız hızla arttıkça, sorunlarımızla da yüzleşmeye başladık" diyen Kavlak, "Sorunlarımızın ne olduğunu, nasıl aşılması ve çözülmesi gerektiğini tartışıyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı