İş sağlığı ve güvenliği günü kutlandı

İş sağlığı ve güvenliği günü kutlandı

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından 28 Nisan tarihi “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü” olarak belirlenmiştir.

Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü, sağlıklı, güvenli ve insana yaraşır iş için uluslararası düzeyde ILO’nun öncülüğünde gerçekleştirilen bir kampanyadır. Bu kampanyanın temel amacı iş sağlığı ve güvenliği kültürünü geliştirmek, sağlıklı ve güvenli işyerleri oluşturma konusunda bilinç arttırmak ve konunun taraflarının bu amaca yönelik birtakım faaliyetler yürütmelerini teşvik etmektir. Bu amaçla fabrikamızda;

İşveren ve İşçi Sendikalarımızın işbirliği ile bu seneki tema “Acil Durum Yönetimi” olarak belirlenmiştir. “Acil Durumlara Hazır Ol” sloganı ile gerçekleştirdiğimiz etkinliğimizde  “acil durum tatbikatı” düzenleyerek bu önemli konuya dikkat çekmeyi planlamaktayız.

Söz konusu etkinlik kapsamında düzenlediğimiz tatbikatta kullanılmak üzere ÇEİS (ÇİMENTO ENDÜSTRİSİ İŞVERENLERİ SENDİKASI) İSG Komitesi’nin katkılarıyla bir acil durum senaryosu oluşturulmuş, konuya ilişkin farkındalığın artırılması amacıyla etiketler hazırlanmış ve çalışanların baretlerine yapıştırılmıştır.

Ayrıca, Genel Müdürümüz Kadir BÜYÜKKARA ile İş Sağlığı ve Güvenliği Mühendisimiz, Çimento Sektörü Dünya İSG Gününe ilişkin mesajlarının yer aldığı sunumlarıyla tatbikat öncesi bir toplantı düzenlemişlerdir.

Sayın BÜYÜKKARA konuşmasında sadece bugünün değil her günün İSG Bayramı olmasını temenni ettiğinin altını çizmiştir.

Söz konusu etkinlikler kapsamında; ÇEİS Üyesi çimento fabrikalarındaki tüm çalışanların katılımı ile Konya Çimento Fabrikası’nda 28 Nisan 2015 tarihinde 13.00 – 15.00 saatleri arasında kurtarma, söndürme ve ilkyardımı da kapsayan bir tahliye tatbikatı yapılarak “acil durum yönetimi” ile ilgili farkındalığın artırılması planlanmıştır.

İnsan kaynakları, Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği uygulamalarıyla Avrupa Birliği’ne en hazır sektör olan çimento sektörü, çalışanlarına ve ailelerine verdiği önemle bir kez daha örnek olmuştur.

Bu itibarla, Konya Çimento Sanayi A.Ş. olarak tüm çalışanların ve ailelerinin Dünya İSG Günü’nü kutlar, sağlıklı ve kazasız günler dileriz.