İş sağlığı ve güvenliği

İş sağlığı ve güvenliği

İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili olarak dünya genelinde iş kazaları, çalışma şartları ve koşullarının yetersizliği sebebi ile ortalama olarak 1,5 milyon insan hayatını kaybetmektedir.

Türkiye şartlarına göre iş kazalarında oluşan ölümlerin yanı sıra, yaşanan kazalar ile sektörde ciddi oranda ekonomik kayıplarda verilmektedir. OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi) ile ve yeni çıkan kanunlar ile artık Türkiye şartlarında iş güvenliği kültürü yavaş yavaş yerine oturtulmaya çalışılmaktadır. http://yonetimakademi.com firması iş sağlığı ve güvenliği alanında yapacağın tüm danışmanlık hizmetleri ile birlikte, profesyonel bir çalışma ile sizlere hizmet vermektedir.

Ülkemizde yürürlükte olan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası ile iş güvenliği uzmanlığı ve iş hekimliği çalışmaları hem göz önüne getirilmiş, hem de bu alandaki tüm dikkatler çekilmiştir. Ancak yine de bu çalışmalar sonrasında bile iş kazalarına fazlası ile rastlayabilmek mümkündür. Kimler iş sağlığı uzmanı olabilirler sorusuna verilecek cevap ise Mühendisler, mimarlar, üniversitelerin fizik ve kimya bölümlerinden lisans düzeyinde mezun olanlar ile teknik öğretmenler ve iş sağlığı ve güvenliği bölümü mezunları iş güvenliği uzmanı olma hakkına sahiptir.

İş güvenliği ile ilgili olarak firmamızın vermiş olduğu danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra güvenlik kültürünün çalışanlara verilmesi amaçlanmaktadır. Ortak Sağlık Güvenlik Birimi olarak verilen OSGB hizmetlerinde hükümetler, işçi ve işveren kuruluşları ile birlikte işyerinde güvenlik ve sağlıkla ilgili önemli konuları ele alırken edindiği ortak deneyimler ve özel olarak firmamızca eğitimli tüm personel tarafından bu hizmetler verilmektedir. Güven ortamı içerisinde konusunda uzman ve deneyimli personeller tarafından firmamız bünyesinde verilecek Acil Durum Planlamaları, İş Güvenliği Eğitimleri, İş Güvenliği Uzmanlığı, Ortam Ölçümleri, Periyodik Kontroller, İşyeri Hekimliği, Risk Değerlendirmelerinin yanı sıra Mobil Sağlık Hizmetlerimiz ile alanında büyük Pazar oluşturmuş tüm işletmelere özel hizmetleri ulaştırabilmekteyiz.

İşyeri çalışanlarına özel verilen eğitimler ile birlikte işyerlerinde bulunan güvenlik ağının geliştirilmesine, işçi ve işverenlerin özel olarak almış olduğu eğitimler sayesinde OSGB konusunda bilgilendirmelerine, işyerinin çalışma şartları ve özel sağlık hizmetleri ile http://yonetimakademi.com firmamız tüm bu alandaki hizmetleri ile sizlere yardımcı olmaktadır.