İş makinesinin kazı yaptığı alanda tünel bulundu

İş makinesinin kazı yaptığı alanda tünel bulundu

Çorum'un İskilip ilçesinde iş makinesi ile yapılan kazı çalışması sırasında yaklaşık 300 metre uzunluğunda tünel bulundu- Belediye Başkanı Çatma:- "Bölgede uzmanlar tarafından çalışma yapılıyor. Burada tarihi bir su kemeri olabilir. Tünelle ilgili net bil

ÇORUM (AA) - Çorum'un İskilip ilçesinde iş makinesi ile yapılan kazı çalışması sırasında yaklaşık 300 metre uzunluğunda tünel bulundu.

İskilip Belediyesi tarafından Kaleboğazı Mahallesi'nde yürütülen altyapı ve çevre düzenleme çalışması sırasında iş makinesinin kazı yaptığı alanda yaklaşık 300 metre uzunluğunda bir tünel bulundu.

Belediye yetkilileri tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bilgi verilmesinin ardından yetkililer inceleme başlattı.

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu tünelin tarihi bir su kemeri olabileceğini değerlendirdiklerini söyledi.

Çatma, "Altyapı çalışması ve çevre düzenlemesi yaptığımız alanda iş makinesi operatörü arkadaşımız tüneli fark etmiş. Durumun bize bildirilmesinin ardından tünelin açığa çıktığı alanı koruma altına alarak konuyu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ilettik. Bölgede uzmanlar tarafından çalışma yapılıyor. Burada tarihi bir su kemeri olabilir. Tünelle ilgili net bilgileri arkeologların incelemelerinin ardından kamuoyu ile paylaşacağız." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :