İş için Güney Kıbrıs Rum Kesimi’e gittiler, KKTC polisine sığındılar

İş için Güney Kıbrıs Rum Kesimi’e gittiler, KKTC polisine sığındılar

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üzerinden Güney Kıbrıs Rum kesimine 5 bin Euro para karşılığı yasadışı yollardan kaçak giden Tosun kardeşler...

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) üzerinden Güney Kıbrıs Rum kesimine 5 bin Euro para karşılığı yasadışı yollardan kaçak giden Tosun kardeşler çaresiz kalınca Metehan sınır kapısına gelerek KKTC Türk polis güçlerine teslim oldu.

Türkiye'den geçtiğimiz hafta KKTC'ye giriş yapan Bedreddin ve Bayram Tosun kardeşler daha iyi bir iş bulacakları düşüncesiyle, 5 bin Euro para karşılığı kimliği henüz tespit edilemeyen kişi veya kişilerin yardımıyla yasa dışı yollardan Güney Kıbrıs Rum Yönetimine geçti. İnsan kaçakçıları Tosun kardeşleri Güney Kıbrıs'ta bir köyde bırakarak sırra kadem bastı.

Bayram ve Bedreddin Tosun kardeşler günlerce Güney Kıbrıs'ta dilini bilmedikleri bir yerde aç susuz bir şekilde dolaştı. İş bulamayınca çareyi Metehan kara sınır kapısına ulaşarak Türk polis güçlerine teslim olmakta buldu. Bu olay ister istemez akıllara da meşhur atasözünü getirdi ve "Tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanıdır" atasözü gerçek oldu.

Bayram ve Bedreddin Tosun kardeşler yasadışı yollar ile bir başka ülkeye geçme suçuyla Lefkoşa Kaza Mahkemesi'ne çıkarılarak haklarında 2 gün poliste tutuklu kalma cezası verildi.

Polisin olayla ilgili çok yönlü soruşturması devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı