İş Fikirleri, "Enerji Ve Çevre" İçin Yarışacak

İş Fikirleri, "Enerji Ve Çevre" İçin Yarışacak

Dünyanın en kapsamlı iş geliştirme platformlarından Temiz Teknolojiler Girişimcilik Hızlandırma Programı'na başvurular 20 Mayıs'a kadar yapılacak

MEHTAP YILMAZ - Dünyanın en kapsamlı iş geliştirme platformlarından Temiz Teknolojiler Girişimcilik Hızlandırma Programı, Türkiye'de "enerji ve çevre" konusunda girişimcileri desteklemeye devam ediyor. Programın "Temiz bir gelecek için bir adım daha atıyoruz" sloganıyla gerçekleştirilecek bu yılki bölümüne başvurular 20 Mayıs'a kadar yapılabilecek. 

AA muhabirinin, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) yetkililerinden aldığı bilgiye göre, "Temiz Teknolojiler Girişimcilik Hızlandırma Programı", 2014 yılı itibarıylaTürkiye'nin de aralarında bulunduğu 7 ülkede eş zamanlı yürütülüyor. 

Türkiye'de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde, TÜBİTAK ev sahipliğinde, Teknoloji ve Yenilikçi Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) bünyesinde gerçekleşen programda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) da diğer paydaşlar olarak yer alıyor.

 Birleşmiş Milletler Sınai ve Kalkınma Teşkilatı, Küresel Çevre Fonu ve The Cleantech Open ile birlikte "enerji ve çevre" konusunda girişimci iş fikirlerinin desteklendiği ve yarıştığı uluslararası program, "Temiz bir gelecek için bir adım daha atıyoruz" sloganıyla Türkiye'de girişimcileri bu yıl da desteklemeye devam ediyor.

- Son başvuru 20 Mayıs

Temiz Teknoloji gönüllüleri ve girişimcileri; fikir, ürün ve projeleriyle programa 20 Mayıs'a kadar başvurabilecekler. Program, girişimcilere maddi desteğin yanında, profesyonel ekibiyle tanışma ve çalışma imkanı da sunacak. 

Türkiye'nin öncelikli temiz teknoloji alanlarını göz önünde bulunduran Temiz Teknolojiler Girişimcilik Hızlandırma Programı başvuruları; "Enerji Verimliliği", "Yenilenebilir Enerji", "Atıktan Enerji Üretimi" ve "Su Verimliliği" olmak üzere 4 ayrı kategoride kabul edilecek.

Temiz Teknolojiler Girişimcilik Hızlandırma Programına, söz konusu alanlara yönelik fikir ve projeleri olan veya bir ürün geliştirmeye çalışan öğrenci, akademisyen, araştırmacı ve seri girişimcilerin yanı sıra KOBİ niteliğindeki işletmeler de katılabilecek. Girişimciler, en az 2 kişiden oluşan bir takım kurarak, programa başvuru yapabilecek. Başvuru için takım üyelerinden en az birisinin TC vatandaşı olması veya Türkiye'de bir ikamete sahip olması gerekiyor.

- Birinciye 50 bin lira ödül

En başarılı girişimci seçilen ulusal birinci, 50 bin liralık para ödülünün yanı sıra temiz teknoloji odaklı iş fikirlerini Silikon Vadisi'nde gerçekleşecek Global Forumda temsil etme fırsatını yakalayacak. Böylece ulusal birinci; küresel yatırımcılar, iş çevreleri ve uluslararası mentorlarla tanışarak, küresel platformda diğer ülke birincileriyle yarışma olanağını da elde edecek.

Kategori birincilerine de 25 bin lira değerinde ödül verilecek. Başarılı bulunan diğer takımlara ise Bakanlık Özel Ödülü, Halkın Seçimi Ödülü, Yılın Genç Girişimcisi Ödülü, Sürdürülebilirlik ve Başarılı Mezun Ödülü sunulacak.

Kaynak:Haber Kaynağı