İş dünyasından yeni kabineye ilişkin değerlendirme

İş dünyasından yeni kabineye ilişkin değerlendirme

DEİK Yönetim Kurulu Başkanı Vardan: "Yeni hükümetimizden, kazanımlarımızı koruyacak ve ekonomimizin dönüşümünü sağlayacak programların uygulanmasını bekliyor ve temenni ediyoruz"- MÜSİAD Genel Başkanı Olpak: "İş alemi olarak 25 çeyrektir devam eden poziti

İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, yeni hükümetten kazanımları koruyacak, ekonominin dönüşümünü sağlayacak programların uygulanmasını beklediklerini bildirdi.

Yeni kabineyi yaptığı yazılı açıklama ile değerlendiren Vardan, DEİK ailesi adına 65. Hükümetin ülkeye hayırlı olmasını dilediklerini kaydetti.

Türk iş dünyası olarak 2019 yılına kadar görev yapacak hükümetin, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu ikinci nesil reformları uygulamaya alırken, mevcut ekonomik reformlara da devam edeceğine inandıklarını aktaran Vardan, bugün Türkiye'nin bölgedeki en büyük ekonomi ve krizlerin ortasında bir güven, istikrar ve itibar adası olduğunu dile getirdi.

Vardan, yeni hükümetten kazanımları koruyacak, ekonominin dönüşümünü sağlayacak programların uygulamasını beklediklerini ve temenni ettiklerini ifade etti.

Hükümetlerin 2002 yılından bu yana ülkenin büyük dönüşümünü gerçekleştirme kararlılığında olduğunu gördüklerine dikkati çeken Vardan, "Yineliyoruz ki her biri birbirinden değerli yeni bakanlarımız ve kendisini icraatlarıyla yakından tanıdığımız Başbakanımız ile ülkemizin ihtiyacı olan reformları yaparken beraber çalışacağız. Bu vesile ile yeni Bakanlar Kurulumuzu bir kez daha kutluyor; ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

- "Başbakanımıza ve yeni kabinemize tam destek veriyoruz"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak ise yeni kabinenin Türkiye adına hayırlı olmasını diledi.

Yeni kabinenin de istikrarla millete hizmet edeceğine ve icraatlarıyla adından söz ettiren Başbakan Binali Yıldırım ile yolun açık olacağına inançlarının tam olduğunu ifade eden Olpak, "İş alemi olarak, 25 çeyrektir devam eden pozitif büyümenin, yeni ekonomi yönetimiyle de süreceğini ve ‘Yeni Türkiye’ hedefiyle ülkemizin kalkınmada hızlanacağını düşünüyor, bu bağlamda Başbakanımıza ve yeni kabinemize tam destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de yeni hükümetin, Türkiye'nin önündeki sorunların çözümünün yanı sıra üretimi, sanayiyi, ihracatı ve genel olarak ekonomiyi ana gündem olarak belirlemesini umut ettiğini belirterek, "Pozitif bir bakış açısıyla daha fazla üreten, büyüyen, daha istikrarlı bir Türkiye için yapılacak tüm çalışmalara ihracatçılar olarak katkıda bulunacağız. Ekonomi Bakanımız Mustafa Elitaş'a ihracatçılar olarak teşekkür ediyor ve bu görevi yeniden devralacak Bakanımız Nihat Zeybekci'nin görevinin hayırlara vesile olmasını diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

- "Yeni dönemde istikrarını devam ettiren ve daha hızlı büyüyen bir Türkiye olacak"

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Yaşar Doğan ise yeni kabineyle birlikte yeni dönemde istikrarını devam ettiren ve daha hızlı büyüyen bir Türkiye'nin olacağını bildirdi.

Hükümetin ekonomide ve yapılan reformlarda isimlere bağlı kalmadığını ve istikrarın her zaman devam etmesi yönündeki kararlılığını bir kez daha ortaya koyduğunu aktaran Doğan, yeni kabinenin daha hızlı sonuç alan bir kabine olacağının altını çizdi.

Açıklamada, Doğan'ın şu görüşlerine yer verildi:

"64. Hükümetten kalan mevcut ödevler, görevler vardı. Yeni açıklanan kabinede yer alan isimler ile bu görevlerin takipçisi olunacağı, sorumluklardan ve kırmızı çizgilerden vazgeçilmeyeceği ortaya konmuş oldu. Ekonomi Bakanı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve Maliye Bakanı'nın tecrübeli ve konuya hakim isimler olması, programdan ve istikrardan taviz verilmeyeceğinin en somut göstergesi oldu.

Binali Yıldırım'ın yapmış olduğu projelerin yanı sıra icraata önem vermesi ve sonuç odaklı çalışıyor olması nedeniyle yeni kabinenin 2023 hedefleri doğrultusunda güçlü ve istikrarlı politikalar üreteceğine inanıyorum."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :