İş Dünyası İstikrar Sürsün istiyor

İş Dünyası İstikrar Sürsün istiyor

İş dünyası 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek açıklaması yaparak istikrara devam dedi.

 

İş dünyası 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek açıklaması yaparak istikrara devam dedi. 24 Haziran seçimlerinde ülkenin ve ekonominin geleceği açısından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı olarak görmek istediklerini belirten ekonomi temsilcileri istikrarın devam ettirerek bu ülkeyi birlikte daha da büyütme çağrısı yaptılar.

is-dunyasi--selcuk-ozturk.jpg

24 Haziran değerlendirmesinde bulanan Konya Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk,  “Bu seçimler hem meclis anlamında hem de Cumhurbaşkanlığı seçimi anlamında Türkiye için hayırlı bir seçim olacağına inanıyorum. 24 Haziran’da istikrar devam ettiği sürece ekonomimiz daha iyiye gideceğine inanıyoruz. Fakat ekonominin hemen 25 Haziran’da düzelmeye başlayacağını söylemek biraz zor. Çünkü burada dünyadan kaynaklanan bazı problemler var. Dünya ekonomik gelişiminde bazı sorunlar var. Bizim özellikle güney sınırımızdaki haklı operasyonlarımızın ekonomik olarak yansımaları var. Bunun yanında ekonomik olarak bazı yapısal problemlerimiz var. Seçimlerden sonra bir süre ekonominin düzelmesini bekleyeceğiz. Seçimden sonra doğru işler yaptığımız zaman ekonomik olarak çok daha güçlü olacağımıza inanıyoruz “dedi.

is-dunyasi--memis-kutukcu.jpg

İSTİKRAR DÖNEMİNDE KONYA POTANSİYEL GÜCE ULAŞTI

Anadolu sanayisinin yükselişinin sürmesi için, istikrarın korunması çok önemli hatırlatması yapan Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, 24 Haziran seçimlerinin Türkiye için önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi. Türkiye’nin 24 Haziran’dan sonra Cumhurbaşkanlığı sistemiyle yola devam edeceğini hatırlatan Başkan Memiş Kütükcü, “Türk özel sektörü, sanayimiz geçtiğimiz dönemlerde çok ciddi mesafeler kat etti. Özellikle Konya gibi Anadolu şehirleri, Marmara Havzasının sanayideki yükünü hafifletecek güçlü bir potansiyele ulaştı. Gerek bu yükseliş ivmesinin sürdürülmesi, gerekse bölgemizin güvenliğinin kalıcı bir şekilde temin edilebilmesi için ülkemizdeki istikrarın korunması çok önemli” dedi.

is-dunyasi-omer-farkuk-okka.jpg

TÜRKİYE'NİN GELİŞMESİNİ ENGELLEYECEK BİR SONUÇ OLMAYACAK

İş dünyasının 24 Haziran’da Erdoğan’ın tekrar seçilerek  istikrar ve güven ortamının devam edeceğine inandıklarını söyleyen MÜSİAD Şube Başkanı Ömer Faruk Okka, “24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerden sonra da istikrar ve güven ortamının daha da artarak devam etmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçecek olmamız güçlü bir yönetimin devam edecek olması ve devletimizin bundan sonra işlevini hızlı bir şekilde yapacak olması, iş dünyası açısından oldukça önem arz ediyor. Ekonomideki son dönemlerde ülkemizde oynanan oyunlar, dövizdeki olağanüstü artış gibi olaylar, işin siyasi amaç taşıdığını gösteriyor. Bunlar da seçimden sonra bertaraf olacağına inanıyoruz. Büyük Türkiye yolunda Türkiye’nin gelişmesini engelleyecek seçim sonucunun oluşacağını düşünmüyoruz. Şimdiden seçim sonuçlarının ülkemize ve ümmetimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

is-dunyasi--muharrem-karabacak.jpg

ESNAFIMIZ DAİMA ÜLKESİNİN YANINDA OLMUŞTUR

24 Haziran'ın ülke için önemli bir dönemeç olduğunu söyleyen KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak da 24 Haziran’dan sonra Türkiye’nin istikrarı sürdüreceğine inandıklarını söyledi. İstikrarın sürmesiyle Türkiye’nin büyümesini daha da hızlandıracağını da dile getiren Karabacak, “24 Haziran seçimleri esnaf ve zanaatkarlarımız açısında çok önemli. Ekonominin temel direği olan esnaflarımız hiç kimseden bir beklentisi olmadan her daim vatanı ve milletinin yanında olmuştur. 24 Haziran günü de vatanı ve milleti için ümmetin umudu olan Türkiye’nin istikranın devam etmesi için elinden geleni yapacağına inanıyorum. İnşallah 24 Haziran seçimleri hepimize hayırlı olur." şeklinde konuştu.

is-dunyasi-saban-topal.jpg

TÜRKİYE DAHA GÜZEL GÜNLER GÖRECEK

24 Haziranda Konya olarak gerekenin yapılacağını söyleyen Şaban Topal yeni dönemde istikrar devam ettiği sürece Türkiye’nin büyümesinin daha da hızlanacağını dile getirdi.Topal, yaptığı açıklamada “İstikrarı ve istikbalimizi korumak için tüm desteğimizi Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakına vermemiz lazım. KOMÜT olarak Reisimizin ve hükümetimizin yanındayız. Elimizden geleni yapacağımıza inanıyoruz. Şu ana kadar ilk turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alacağına inanıyoruz. Mecliste de çoğunluk sağlandığında Türkiye daha güzel günleri görecek. Çünkü hem memleket hem de ümmetin buna ihtiyacı var. Müslüman coğrafyaları Erdoğan’ın kazanmasını bizden daha çok istiyorlar. Türk milleti tüm dünyaya 24 Haziran’da cevabı verecektir. 25 Haziran’da da artık Türkiye büyümesini daha hızlı sürdürecek” ifadelerini kullandı.

M. Ali Elmacı-Memleket