İş dünyası büyümenin devamını bekliyor

İş dünyası büyümenin devamını bekliyor

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zorlu:- "Üçüncü çeyrek büyüme oranı, teşviklerin ne kadar işe yaradığının, sanayinin ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir"- Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın:- "Büyüme rakamları iş dünyasının moralini dü

İSTANBUL (AA) - ALİ ATAR - Türkiye ekonomisinin bu yılın üçüncü çeyreğindeki yüzde 11,1 büyümesini memnuniyetle karşılayan iş dünyası temsilcileri, bu büyümenin 2018'de de devam etmesini bekliyor.

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çift haneli büyüme oranından herkesin mutluluk duyması gerektiğini ifade etti.

Bu büyümeyi sürdürebilmenin önemine işaret eden Zorlu, şunları kaydetti:

"İnşallah bu büyüme devam eder. Bana göre, Türkiye’nin dünyadaki olumsuzluklara rağmen bu büyümeyi gerçekleştirmesi bir mucize. İhracat artıyor. İnşallah ithalat ve ihracatı da dengeleriz. Üçüncü çeyrek büyüme oranı, teşviklerin ne kadar işe yaradığının, sanayinin ne kadar önemli olduğunun bir göstergesidir."

Türkiye ekonomisindeki büyümenin 2018’de de devam edeceğini belirten Zorlu, "Üçüncü çeyrekte ekonomimiz büyüdüğüne göre gelecek yıl da bu büyümesini sürdürecektir." dedi.


- "Büyüme rakamları iş dünyasının moralini düzeltmektedir"


Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da büyüme rakamlarının iş dünyasının moralini düzelttiğini ifade ederek, "Büyümenin sürekliliğinin olması en büyük temennimizdir. Siyasi ve ekonomik istikrar sağlanabildiği sürece büyüme de belli bir istikrara ulaşacaktır. Gelecek çeyrek büyümelerle birlikte daha istikrarlı bir 2018 göreceğiz." şeklinde konuştu.


- "Vergi avantajların pozitif yansıdığı görüldü"


Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ise üçüncü çeyrek büyümesine ÖTV ve KDV'de sağlanan vergi avantajlarının pozitif yansıdığının görüldüğünü kaydetti.

Kibar, "Üçüncü çeyrek büyümesinin olumlu yansımalarını, 2018’in birinci ve ikinci çeyreğinde de görürüz." dedi.


- "İş dünyasına müthiş bir motivasyon sağladı, gelecek kaygılarının da önüne geçti"


Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu, üçüncü çeyrek büyüme rakamının iş dünyasına müthiş bir motivasyon sağladığını, gelecek kaygılarının da önüne geçtiğini ifade etti.

Kadooğlu, bu büyümenin sürdürülebilir hale gelebilmesi için yapısal reformlara devam edilmesi gerektiğini belirterek, "Özellikle dünyadaki ekonomik sıkıntılara ve son 1,5 yıl içinde yaşanan sıkıntılara rağmen Türkiye'nin ayakta kalarak bu kadar büyümesi, Türk insanının ne kadar başarılı olduğunun göstergesidir. Bunu sürdürebilir hale getirmek gerekir." dedi.

Üçüncü çeyrek büyümesinin Türkiye ekonomisinin gelecek yıl da büyüyeceğinin göstergesi olduğunu vurgulayan Kadooğlu, "Biz işimize bakıyoruz, derecelendirme kuruluşlarına bakmıyoruz. Türkiye'nin iç dinamikleriyle büyüyeceğinize inandığımız için kredi derecelendirme kuruluşlarının görüşlerini kayda değer bulmuyoruz." şeklinde konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :