"İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı" projesi

"İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı" projesi

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kestelli:- "Bir insanlık suçu olan kadına şiddete karşı mücadeleyi kurumsal hale getirmek zorundayız"

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, "Bir insanlık suçu olan kadına şiddete karşı mücadeleyi kurumsal hale getirmek zorundayız." dedi.

Sabancı Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından hayata geçirilen "İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı" projesi, İzmir’de İTB iş birliğiyle yürütülecek.

Borsa binasında düzenlenen proje tanıtım toplantısında konuşan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, kadına şiddetin temel bir insanlık sorunu olduğunu ve sosyal statü farkı tanımadan toplumun tüm kesimlerinde yaygın şekilde yaşandığını belirtti.

Araştırmalara göre dünyada her 10 kadından üçünün, Türkiye'de ise her 10 kadından dördünün hayatının bir noktasında mutlaka bir şiddet türüne maruz kaldığını bildiren Kestelli, "Aile içi şiddet, başlı başına bir insan hakkı ihlali ve son tahlilde dönüp, bütün insanlığın refahını vuran bir sorun. Bir insanlık suçu olan kadına şiddete karşı mücadeleyi kurumsal hale getirmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

İzmir Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Öztezel de kadınların şiddet görmesinin temel kaynağında toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin bulunduğunu, şiddetin sadece Türkiye’de değil, dünyanın her yerinde kadınların yaşadıkları ortak bir sorun olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Cinsiyet Çalışmaları Koordinatörü Meltem Ağduk yönetimindeki İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Projesi uygulama başlıklarının ele alındığı toplantıda Havaş, Sun Tekstil ve İnci Holding'in kurum içi uygulama örnekleri anlatıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :