İş Bankası'nın satranca desteği sürüyor

İş Bankası'nın satranca desteği sürüyor

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Tulay:-"Türkiye İş Bankası hedeflerimize ulaşmada en büyük destekçimiz, onların verdiği desteği çok önemsiyoruz"- "2005 yılından bu yana Türkiye'nin her köşesinde toplam 16 bin 841 İş Bankası satranç sınıfı açıldı"

BATUM (AA) - EDA FATMA TOPCU- Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, "Türkiye İş Bankası hedeflerimize ulaşmada en büyük destekçimiz. 2005 yılından bu yana Türkiye'nin her köşesinde toplam 16 bin 841 İş Bankası satranç sınıfı açıldı." dedi.

TSF'nin 2005 yılından bu yana ana sponsoru olan Türkiye İş Bankası, çocukların ve gençlerin zihinsel gelişimlerine önemli katkı yapan satranç sporunun yaygınlaşması için desteklerine devam ediyor.

İş Bankası ve TSF yetkilileri bu sene Gürcistan'ın Batum kentinde düzenlenen "Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası"nda Türkiye'yi temsil eden 9 çocuğa destek vermek amacıyla Batum'a giderek çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, TSF Başkanı Gülkız Tulay ve Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette 31 Ekim tarihine kadar devam edecek turnuvada Türkiye'yi temsil eden çocuklara moral ve destek verildi.

Gerçekleştirilen toplantıda İş Bankası'nın satranca desteği hakkında bilgi veren Senar Akkuş, gelinen noktadan oldukça memnun olduklarını, Türkiye'de satrancın yaygınlaşması amacıyla 10 yıldır verdikleri desteğin süreceğini söyledi.


-İş Bankası satranç sınıfı 16 bin 841'e ulaştı


TSF Başkanı Gülkız Tulay da, 698 bin 270 lisanslı sporcuları bulunduğunu belirterek, bu sayıyla tüm federasyonların önünde yer aldıklarını, antrenör sayısının 80 bin 769, hakem sayısının 7 bin 990'a ulaştığını söyledi.

Özellikle gençlerin ve çocukların gelişiminde satrancın faydalarına işaret eden Tulay, Türkiye'de satrancın hızlı gelişimine, yapılan Uluslararası Açık Turnuva sayısında yaşanan artışa değindi.

Tulay, Türkiye'nin Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) 2016 Ekim ayı ülkeler sıralamasında 27'nci sırada bulunduğunu anımsatarak, "Türkiye İş Bankası bu kapsamda hedeflerimize ulaşmada en büyük destekçimiz, onların verdiği desteği çok önemsiyoruz. 2005 yılından bu yana Türkiye'nin her köşesinde toplam 16 bin 841 İş Bankası satranç sınıfı açıldı." dedi.


- Ceza infaz kurumlarındaki çocuklara satranç sınıfı


İş Bankası sponsorluğunda gerçekleştirilen TSF çalışmaları hakkında bilgi veren Tulay, "Yeni hayata bir hamle" adıyla Adalet Bakanlığı desteğinde geçtiğimiz ay TSF ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce protokolü imzalanan iş birliğinin detaylarını anlattı.

İki bine yakın hükümlü, tutuklu çocuğun ve gencin bulunduğu 31 ceza infaz kurumunda toplam 40 satranç sınıfı açılmasını içeren "Yeni hayata bir hamle" projesinde satranç takımlarının üretilmeye başlandığını, kasım ayı ortasında üretimin biteceğini bildiren Tulay, şu bilgileri verdi:

"Haftada en az 3 gün 2'şer 3'er saat eğitim vermeyi planlıyoruz. Oradaki çocuklar 4 yaştan başlayıp 18 yaşına kadar. 4 yaşındaki çocuklar daha çok ailelerinin, annelerinin yanında olan çocuklar ve biz onları da katmayı düşündük projeye. Annesinin yanında olan çocuklara ayrı bir programla ulaşmayı istiyoruz. Adalet Bakanlığı bu anlamda çok büyük destek verdi ve en ince detaylarına kadar incelediler. Kasım ayından itibaren proje işlemeye başlayacak.

Projemizi duyurduktan sonra, hükümlü tutuklu çocukların ailelerinden, hiç yakını olmayan kişilerden çok güzel geri dönüşler geldi. Gönüllü olarak antrenörlük yapmak isteyenlerin sayısı inanılmaz fazla, çok büyük talep var. Gelen talepleri değerlendireceğiz."


-9 sporcu Batum'da Türkiye'yi temsil ediyor


Verilen bilgiye göre 8-10-12 yaş grubunun yer aldığı "2016 Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası"na 66 ülkeden 700'ü aşkın sporcu yer alıyor. Turnuva kapsamında Türkiye'yi, ülkede şampiyon olmuş ya da Türkiye derecesi yapmış 9 sporcu temsil ediyor.

Türkiye'den 4 kız 5 erkek sporcunun yer aldığı şampiyona 31 Ekim tarihine kadar devam ederken, her fırsatta sporcularla bir araya gelen Türkiye İş Bankası Türkiye'de satrancın yaygınlaşması amacıyla 10 yıldır sürdürdüğü sponsorluk desteğini 6 yıl daha devam ettirecek.

Türkiye'yi şampiyonada Sıla Çağlar, Kerem Erten, Ediz Gürel, Elif Keskin, Ekin Barış Özenir, Efe Hakan Öztürk, Suğra Tepeli, Ahmet Utku Üzümcü, Elif Zeren Yıldız temsil ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :