İş Bankası, 93 yıllık reklam yolculuğunu sergiliyor

İş Bankası, 93 yıllık reklam yolculuğunu sergiliyor

Sergi, 25 Mart 2018'e kadar pazartesi hariç her gün, Eminönü’ndeki İş Bankası Müzesi'nin giriş katında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor

İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası, 93 yıllık tarihindeki reklam faaliyetlerinden bir seçkiyi Eminönü'ndeki tarihi müze binasında sergiliyor.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, "İş Bankası İftiharla Sunar" başlıklı sergi, ziyaretçileri, bankanın kuruluşundan bu yana sürdürdüğü reklam yolculuğuna davet ediyor.

Sergide, 1920'li yıllardan bu yana reklam profesyonellerinin kullandığı malzemelerden Cem Yılmaz'ın rol aldığı "Servet Bey" reklamlarının dekor, kostüm ve kamera arkası görüntülerine uzanan renkli bir seçki yer alıyor.

İlk çeyrek yüzyılda kullanılan teknikler ve ilk kuşak reklamcıların çalışmalarından 1930'lu yılların alternatif reklam mecrası yaratma çabalarına ve Atatürk'ün canlandırıldığı reklam filmlerine kadar, bankanın yaklaşık bir asırlık reklam faaliyetlerine dair izler de sergide ziyaretçilerle buluşuyor.

Küratörlüğünü İzzeddin Çalışlar'ın, tasarımını Pattu Mimarlık'ın yaptığı, Umut Südüak'ın grafik tasarımını üstlendiği sergi Medina Turgul DDB tarafından hazırlandı.

Sergi, 25 Mart 2018'e kadar pazartesi hariç her gün, Eminönü’ndeki İş Bankası Müzesi’nin giriş katında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, serginin açılışında yaptığı konuşmada, İş Bankası'nın Türkiye'nin en değerli markalarından biri haline gelmesinde bir asra yakın dönemde yapılan iletişim çalışmalarının ve reklamların kayda değer bir rol oynadığını belirtti.

Akkuş, "Bu yıl açılışının 10. yılını kutladığımız müzemizde, bankacılık faaliyetleriyle ilgili arşivin yanı sıra bu iletişim ve reklam çalışmaları hakkında pek çok belge, nesne, ses ve görüntü kaydı ile film bulunuyordu. Bu zengin koleksiyonun bir sergi kapsamında ele alınmasının aynı zamanda ülkemizde reklamcılık sektörünün gelişimine de ışık tutacağını düşündük. Sergimizin ilgi ve beğeniyle karşılanacağını umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :