İş Adamı birinciyi ödüllendirdi

İş Adamı birinciyi ödüllendirdi

Konyalı İşadamı Feyzullah Ertaş, LYS Türkiye Birincisi Fulya Akkaya’yı Başarısından dolayı ödüllendirdi.

Konyalı işadamlarından, Kutup Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı Feyzullah Ertaş ve eşi Konya Meram Anadolu Lisesi öğrencilerinden ve 2017 Lisans Yerleştirme Sınavında, 5 puan türünde Türkiye birincisi olan görme engelli Fulya Akkaya’yı, evinde ziyaret ederek eğitiminde kullanılmak üzere maddi ve manevi yardımda bulunarak ödüllendirdi.

2017 Lisans Yerleştirme Sınavında, TM–1, TM–2, TM–3, TS–1 ve TS–2 puan türlerinde Türkiye birinci olarak Konya’nın gururu olan Konya Meram Anadolu Lisesi öğrencisi Fulya Akkaya’ya tebrik ve teşekkürler devam ediyor.

Meram Anadolu Lisesinden birinci olarak mezun olan ve LYS sınavında 5 puan türünde Türkiye Birincisi olan görme engelli öğrenci Fulya Akkaya, yı, bu başarısından dolayı Konyalı İşadamı ve Kutup ambalaj Yönetim kurulu Başkanı Feyzullah Ertaş, eşi ve Meram Anadolu Lisesinden matematik öğretmeni Üzeyir Yavuz, öğrenciyi Konya Şeker Fabrikası Lojmanlarında bulunan evinde ziyaret ettiler.

Misafirlerini ailesiyle birlikte kapıda karşılayan LYS’nin başarılı öğrencisi Fulya Akkaya, ziyarette yaptığı konumasında şu sözlere yer verdi. “ Bu başarıyı kazandığım için sahsım, ailem, Okulum ve Konya adına çok mutluyum. Özellikle eğitim hayatımın devamı için maddi ve manevi destek vermek için bugün eşi ile birlikte evimize gelen Konyalı İş adamı Feyzullah Ertaş tanımaktan dolayı çok memnunum. Ailem ile birlikte aldığım karar doğrultusunda İstanbul Boğaziçi Üniversitesinde okumaya karar verdik.” Dedi.

Kutup Ambalaj Yönetim Kurulu Başkanı ve Konya İşadamı Feyzullah Ertaş, “ Kızımız Fulya Akkaya’nın başarısı kesinlikle göz ardı edilemez. Konya ve ailem olarak mutluyuz. Fulya’nın eğitimi için her zaman yanındayız. Benim üç kızım var. Fulya ise dördüncü kızım oldu.

Bir Konyalı işadamı olarak seninle gurur duydum. Şu an yanında olmak sesinle bir arada bulunmak ben ve eşimi çok hemde çok sevindirdi. Hem de çok duygulandırdı.

Senin bu başarın karşısında duyarsız kalamadım, Küçük bir iyilik yapıp, senin eğitiminde kullanman için bu hediyelisi ve sana yazdığım bu özel mektubu kabul etmeni rica ediyorum “ dedi. Konuşmaların ardından Konyalı İş adamı Feyzullah Ertaş ve Eşi, LYS Türkiye Birincisi Fulya Akkaya’ya ilk önce yazdığı mektubu, ardından ise eğitim hayatında kullanılmak üzere (10.000 tl) maddi yardımda bulundu.

Konyalı İş adamı Feyzullah Ertaş, başarılı öğrenciye yazdığı mektubunda şu sözlere yer verdi. Sevgili kızım Fulya

Başarınız Gerçekten Olağanüstü..

 

Ağlattın ben ve ailemi. Bir Konyalı iş adamı olarak senunle gurur duydum. Şu anda yayında olmak, seninle bir arada bulunmak, ben ve eşimi çok, hemde çok sevindirdi.hem deçok duygulandırdı.Sağolun bizi evinizde kabul ettiğiniz için……

Senin bu başarın karşılığında duyarsız kalamazdım. Küçük bir iyilik yapıp, bu hediyeyi kabul etmeninizi rica ediyorum…

Evet…..!

Milletlerin gelenekleri, kültürleri başka başka olsa da, iyilikler her yerde aynıdır. Yardımlaşma, insanların ortak dilidir.

İyilikler, samimi, karşılıksız, hiç kimseyi minnet altında bırakmadan yapılmalıdır. Eğer iyilikten bir beklentimiz varsa, sonunda bir ödül umuluyorsa, o asla iyilik değildir. Mevlana’nın ifadesiyle: “Tuzağa saçtığımız buğday taneleri cömertlik sayılmaz ki!”

Yalnız iyilik yapmak yetmez. Onu zarafetle süslemek gerekir.” Önemli olan ne verildiği değil, nasıl verildiğidir.” Unutmayalım ki “Bir şey verirken davranışımız, verdiğimizden daha çok kıymetlidir.” Ve hayat paylaşmaktır. Kalbimizde ferahlık, yüreğimizde bir sıcaklık duymak, mutluluğu,huzuru bulmak istiyorsak,bunun ancak paylaşmakla mümkün olabileceğini anlamalıyız. Kaldı ki “ Şu üç günlük dünya da, bir ahbap bir ahbaba yardım etmezse, bu dünyanın hali ne olur.!