İranlı üst düzey heyetin Bağdat ziyareti

İranlı üst düzey heyetin Bağdat ziyareti

BAĞDAT (AA) - İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile başkent Bağdat'ta bir araya geldi.Cumhurbaşkanlığından...

BAĞDAT (AA) - İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile başkent Bağdat'ta bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Masum ile Cigangiri'nin Bağdat'taki Selam Sarayı'nda gerçekleştirdiği görüşmede, iki ülke arasındaki siyasi, ticari ilişkiler, terörle mücadele ve enerjide iş birliği konuları ele alındı.

Irak ve İran halkları arasındaki tarihi dostluk bağlarına değinen Masum'un, iki ülke arasındaki ilişkilerin tüm alanlarda geliştirilmesine dikkati çektiği belirtildi.

Irak Cumhurbaşkanı, güvenlik güçlerinin terör örgütü DEAŞ'a karşı zafer ilan etmesinden sonra her iki ülke arasındaki dayanışmanın yeni bir sürece girdiğini kaydetti.

Masum ayrıca, iki ülkenin terörle mücadele konusunda, petrol fiyatları ve enerjide daha fazla iş birliğine ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Cihangiri, resmi temaslarda bulunmak üzere dün Bağdat'a gelmiş ve Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile görüşmüştü.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :