İranlı sanatçıdan "Barış İçin Müzik" konseri

İranlı sanatçıdan "Barış İçin Müzik" konseri

Shahrdad Rohani, 9 Ekim Pazar günü Haliç Kongre Merkezinde İstanbullu sanatseverlerle bir araya gelecek

İSTANBUL (AA) - İranlı besteci, piyano, keman virtüözü ve orkestra şefi Shahrdad Rohani, "Barış İçin Müzik" konseriyle İstanbul'da sanatseverlerle buluşacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, 6 yaşında piyano çalmaya başlayan Rohani, 10 yaşında İran'daki Pers Ulusal Müzik Konservatuarına katıldı. 21 yaşında Viyana Müzik Akademisinde eğitim almaya başlayan sanatçı, 30 yaşında Kalifornia Los Angeles Üniversitesine katılmak üzere Amerika'ya gitti.

Londra Filarmoni Orkestrası, Minnesota Orkestrası, Colorado Senfoni Orkestrası, San Diego Senfoni Orkestrası, New Jersey Senfoni Orkestrası ve Zagreb Filarmoni Orkestrası'na şeflik yapan Rohani, 1993'te Yunanistan'ın Atina kentinde Londra Filarmoni Orkestrası eşliğinde Yunanlı besteci Yanni ile birçok beste için piyano ve keman çaldı. Canlı olarak birçok ülkede yayınlanan program en çok izlenen canlı müzik programı oldu. 1998'de Tayland'da gerçekleşen 13. Asya Oyunlarının açılış seremonisi müziğini besteleyen ve canlı olarak icra eden Rohani'nin bu bestesi Asya oyunlarında şimdiye kadar en çok beğenilen şarkı seçildi.

"Tayland Kralının Altın Pikanes Ödülü"ne layık görülen Rohani, 9 Ekim Pazar günü "Barış İçin Müzik" konseriyle Haliç Kongre Merkezi Sadabat Salonu'nda müzikseverlerle bir araya gelecek.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :