İran'ın nükleer programı

İran'ın nükleer programı

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, nükleer anlaşmanın önümüzdeki haftalarda uygulamaya gireceğini söyledi

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi, nükleer anlaşmanın önümüzdeki haftalarda uygulamaya gireceğini söyledi.

Arakçi, Avusturya'nın başkenti Viyana'da, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Yukiya Amano ve ABD Nükleer Anlaşmanın uygulanmasından sorumlu koordinatör Stephen Mull ile bir araya geldi.

Görüşmede, İran’ın nükleer kapasitesinin askeri boyutunu belirleyecek yol haritası ve nükleer anlaşmanın uygulanması sürecinin ele alındığı bildirildi.

Arakçi, İRNA haber ajansına yaptığı açıklamada, görüşmelerin nükleer anlaşmanın uygulanmasına yönelik noktaların koordine edilmesi ve adaptasyonuna odaklandığını belirtti.

Nükleer anlaşmanın önümüzdeki haftalarda uygulamaya gireceğini söyleyen Arakçi, "Önümüzdeki haftalar hassas olacak ve nükleer anlaşmanın uygulanmasında iki tarafın da tanzim ve koordine etmek zorunda olduğu noktalar var" dedi.

Viyana'da 14 Temmuz'da varılan nükleer anlaşmaya göre İran nükleer faaliyetlerini sınırlandıracak, bunun karşılığında yaptırımlar kaldırılacak.

UAEA Başkanı Amano'nun, İran’ın nükleer kapasitesinin askeri boyutunu içeren raporunu 1 Aralık'a kadar Yönetim Kurulu'na sunması, Kurul'un 14 gün içerisinde raporu gözden geçirerek nihai kararını vermesi bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı