İran'ın eski bir nükleer tesisinde inşaat yaptığı iddiası

İran'ın eski bir nükleer tesisinde inşaat yaptığı iddiası

WASHINGTON (AA) - ABD'li küresel istihbarat ve araştırma kuruluşu Stratfor, uydu görüntülerinden elde ettikleri bilgiler doğrultusunda, İran’ın daha...

WASHINGTON (AA) - ABD'li küresel istihbarat ve araştırma kuruluşu Stratfor, uydu görüntülerinden elde ettikleri bilgiler doğrultusunda, İran’ın daha önce nükleer çalışmalar yaptığı iddia edilen bir alanda inşaat çalışmaları başlattığını bildirdi.

ABD Merkezi Haber Alma Teşkilatının (CIA) "gölge kuruluşu" olarak bilinen Stratfor, İran’ın nükleer çalışmalarını devam ettirmeye çalıştığını iddia etti.

Stratfor’un web sitesinde yer alan fotoğraflara göre, Parchin askeri tesislerinde inşaat çalışmaları yapılıyor. İddialara göre, burada bulunan bir tünel yeraltı tesislerine ulaşıyor ve Birleşmiş Milletler (BM) temsilcilerinin bu bölümlere giriş izni bulunmuyor.

Stratfor tarafından yapılan açıklamada, “Parchin tesislerinde olduğu gibi, İran’ın yoğun bir şekilde yeraltı tesislerine dayanarak konvansiyonel silah yapımı çalışmaları devam ediyor. Ülkede bulunan gizli tesisler, Tahran yönetiminin uzun vade projelerini çok net bir biçimde göstermektedir” ifadesine yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :