İran'dan Kuzey Irak yönetimine tehdit

İran'dan Kuzey Irak yönetimine tehdit

İran, son günlerde ülkenin kuzeybatısında İran emniyet güçlerine yönelik saldırılarla ilgili IKBY'yi tehdit etti

İSTANBUL (AA) - İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami'nin, son günlerde ülkenin kuzeybatısında İran emniyet güçlerine yönelik saldırılarla ilgili Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ni (IKBY) tehdit ettiği bildirildi.

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, başkent Tahran'da Kudüs Günü münasebetiyle yaptığı bir konuşmada Selami, "Irak'ın kuzeyindeki siyasi yetkililere, yükümlülüklerine bağlı kalmaları uyarısında bulunuyorum. İran'a tehdit oluşturan her noktayı hiç tereddüt etmeden yok edeceğiz." dedi.

Selami, bölgedeki bazı devletleri de emniyet güçlerine yönelik saldırıların arkasında olmakla suçladı.

İran'ın kuzeybatısındaki bölgelerde 15 Haziran'dan itibaren İ-KDP peşmergeleri ve İran askerleri arasında başlayan çatışmalarda iki taraftan onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

Bölgedeki çatışmaların artmasının ardından İran ordusu, IKBY'nin Erbil kentine bağlı Soran ilçesindeki dağlık sınır bölgesini obüslerle bombalamış, saldırılarda sivillerin de zarar gördüğü belirtilmişti.

Öte yandan, IKBY'den çarşamba günü yapılan açıklamada, terör örgütü PKK ve İran'a muhalif bazı silahlı gruplardan, Türkiye ve İran'a saldırı amacıyla toprak ve sınırlarını kullanmamalarının istendiği bildirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :