İran'daki uçak kazası nedeniyle iki bakanın istifası isteniyor

İran'daki uçak kazası nedeniyle iki bakanın istifası isteniyor

İran meclisindeki bir grup milletvekili, uçak kazası ve yaşanan diğer sorunlar nedeniyle İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Ahundi ile Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Rebii'nin istifası için imza topladı

ANKARA (AA) - İran'da, Tahran'dan kalktıktan sonra İsfahan eyaletinde düşen ve 66 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazası nedeniyle İran Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Abbas Ahundi ile Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Ali Rebii'nin istifası istendi.

İran Meclisi İktisat Komisyonu Başkanı Muhammed Rıza Puribrahimi, Tesnim Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada bir grup milletvekili tarafından bakanların istifaları istemiyle toplanan imzaların Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'ye sunulduğunu bildirdi.

Puribrahimi, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Ali Rebii ve Ulaştırma ve Şehircilik Bakanı Abbas Ahundi'nin ülkedeki kalkınma-ekonomik durumlar ve ulaştırmada yaşanan sorunlarla ilgili izahatta bulunmaları gerektiğini ifade etti.

İmzacı milletvekillerinin kara yolları, demir yolları ve hava yollarındaki sorunların yanı sıra dün meydana gelen uçak kazası nedeniyle Ahundi'nin istifasını talep ettiklerini açıklayan Puribrahimi, "Ne zamana kadar yetkililerin dikkatsizliği yüzünden kazalara ve felaketlere şahit olacağız?" eleştirisinde bulundu.

Rebii'nin de ülkedeki ekonomik gerilemenin ve tamamlanmamış projelerin sorumlusu olduğunu dile getiren Puribrahimi, ekonomiye ve kalkınmaya ilişkin gelişmelerin "iyiye doğru gitmediğini" ve Çalışma Bakanlığına yönelik "ümitlerin tükendiğini" kaydetti.

İran'da dün sabah saatlerinde Tahran-Yasuc seferini yapan Aseman Hava Yolları şirketine ait ATR-72 tipi yolcu uçağı, İsfahan eyaletine bağlı Semirom ilçesinde düşmüştü. Kazanın ardından, uçakta bulunan 66 kişiden kurtulan olmadığı açıklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :