İran'daki terör saldırısında "iç destek ve güvenlik açığı" tartışması

İran'daki terör saldırısında "iç destek ve güvenlik açığı" tartışması

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu İçişleri Komitesi Başkanı Veliyullah Nanvakenari, Ahvaz'daki saldırıda teröristlere içeriden destek verildiğini ve güvenlik tedbirlerinin yeteri kadar alınmadığını söyledi

İSTANBUL (AA) - İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu İçişleri Komitesi Başkanı Veliyullah Nanvakenari, Ahvaz'daki saldırıda teröristlere içeriden destek verildiğini ve güvenlik tedbirlerinin yeteri kadar alınmadığını belirtti.

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı'na (ISNA) göre, Nanvakenari, "Teröristler içeriden aldıkları yardımla Ahvaz'daki terör olayını gerçekleştirdiler. Silahlara nasıl ulaştıkları başta olmak üzere olay, tüm yönleriyle araştırılacaktır." dedi.

Geçit töreni sorumluluğunun güvenlik ve askeri güçlere ait olduğunu dile getiren Nanvakenari, "İçişleri Komitesi, Ahvaz'daki terör olayıyla ilgili güvenlik tedbirlerinin neden yeteri kadar alınmadığını araştırmaktadır." ifadelerini kullandı.

Huzistan eyaletine bağlı Ahvaz kentinde cumartesi günü İran-Irak savaşının yıl dönümü münasebetiyle gerçekleştirilen askeri geçit törenine yönelik saldırıda 25 kişi ölmüş, 69 kişi yaralanmıştı.

İranlı yetkililer, saldırıyla ilgili ABD, Suudi Arabistan, BAE ve İsrail yönetimlerini suçluyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :