İran'da düşen özel jetin enkazından ilk görüntüler geldi!

İran'da düşen özel jetin enkazından ilk görüntüler geldi!

Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye gelen bir özel jet, İran'ın başkenti Tahran'ın güneyinde düştü. 2'si kadın pilot, 1'i hostes, 8'i yolcu 11 kişi hayatını kaybetti.

İran'ın resmi ajansı IRNA'ya konuşan Çaharmahal ve Bahtiyari eyaleti Kızılay Kurumu Arama Kurtarma Birimi Başkan Yardımcısı Rıza Zahiri, gece saat 03.00 sıralarında arama kurtarma timinin olay yerine ulaştıklarını, dağcılardan oluşan timin, 8 cenazeyi teşhis ettiklerini söyledi. Zahiri, diğer cenazelerin yanık ve parçalanma nedeniyle teşhis edilemediğini belirtti.
 
 
cenaze-iran1
Öte yandan Çaharmahal ve Bahtiyari Eyaleti Vali Yardımcısı Cafer Meydani, düşen jetin kara kutusunun bulunduğunu bildirdi. Meydani, kara kutunun Kiyar ilçesindeki Helen Dağı'nda bulunduğunu kaydetti. Kutunun yasal işlemlerin ardından ve İran savcılığının izniyle Türkiye’ye teslim edileceği vurgulandı.
jet2

CENAZELER HELİKOPTERLE DAĞDAN İNDİRİLDİ

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı ISNA'ya göre düşen jette hayatını kaybedenlerin cenazeleri helikopterle dağdan indirildi.

cenaze-iran2

Bu sabah ilk etapta 10 cenazeye ulaşıldığına ilişkin bilgiler vardı. Gelen son haberlere göre ise 11 cenazeye de ulaşıldı. AFP, bölgeden fotoğraflar geçti.

cenaze-iran3

jet1

Akşam saatlerinde İstanbul'a gelmek için Birleşik Arap Emirlikleri'nden havalanan Başaran Holding'e ait özel Türk uçağı, ülkenin güneybatısındaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinin Şehrikürd kentine bağlı Kiyar ilçesinin Durk Enar köyü yakınlarındaki Helen Dağı'na düşmüş, kazada 3'ü mürettebat 11 yolcunun hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

jet4

Feci kazada bölgeye ulaşan arama kurtarma ekiplerinin uçağa ulaşmak için verdiği zorlu mücadelenin görüntüleri ile parçalandığı görülen uçağın enkazından fotoğraflar da haber merkezlerine ulaştı.

jet5

jet6

jet_3