İran'da askeri törene terör saldırısı!

İran'da askeri törene terör saldırısı!

İran’ın Ahvaz kentinde askeri geçiş töreni sırasında terör saldırısı düzenlendi. İlk gelen bilgilere göre saldırıda ölü ve yaralıların olduğu öğrenildi.

İran'ın güneybatısındaki Ahvaz kentinde düzenlenen askeri tören sırasında silahlı teröristler ateş açtı. İran Devlet Televizyonu, olayı "Tören sırasında çok sayıda silahlı saldırgan ateş açmaya başladı. Çok sayıda kişi öldü ve yaralandı" ifadeleriyle duyurdu.

Saldırı esnasında törende olan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ise, alandan apar topar götürüldü.

Geçiş başladıktan sonra kimliği belirlenemeyen iki saldırgan seremoniyi izleyen sivil kalabalığa ateş açtı. Saldırı yaklaşık 10 dakika sürdü. Saldırganların askeri üniformalar giydiği belirtiliyor.

Resmi haber ajansı İRNA, aralarında kadın ve çocukların da yer aldığı 20 kişi yaralandığını açıkladı. Yarı resmi haber ajansı Tasnim ise, en az 8 askerin öldüğünü ifade etti. Öte yandan saldırganlardan 4 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

İLK RESMİ AÇIKLAMA

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, saldırganların yabancı bir ülke tarafından eğitildiğini, silahlandırıldığını ve desteklendiğini iddia etti. “İran, İranlıların yaşamlarını savunmak için hızlı ve kesin bir şekilde yanıt verecek” dedi.

 AL AHVAZİYE ÖRGÜTÜ ÜSTLENDİ

Ahvaz'daki terör saldırısının sorumluluğunu İran'ın terör örgütü olarak tanımladığı ve ülkede yaşayan Arap kökenlilerden oluşan Al Ahvaziye örgütü üstlendi.

Ahvaz kentinde düzenlenen askeri geçit töreni sırasında gerçekleşen terör saldırısının sorumluluğu üstlenen el-Ahvaziye örgütüne bağlı gruplar, sosyal ağlarda yayınladıkları bir fotoğrafta "Bugün sabah Ahvaz’ın devrimci mücahitleri cesurca işgalci Vilayeti Fakih rejiminin askerlerine saldırdı ve Tahran’ın işgalci rejiminin birçok komutanı ve yetkililerine ateş açtı" ifadelerini kullandı.