İran Savunma Bakanı Dehkan, Türkmenistan'da

İran Savunma Bakanı Dehkan, Türkmenistan'da

Dehkan "İki ülke arasındaki savunma işbirliği bölgede ve dünyada güvenliğin tesis edilmesine önemli katkı sağlayacak"

AŞKABAT (AA) - İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan, iki ülke arasındaki savunma işbirliğinin bölgede ve dünyada güvenliğin tesis edilmesine önemli katkısı olacağını belirtti.

Türkmenistan Savunma Bakanı Begenç Gündoğdiyev'in davetlisi olarak resmi temaslarda bulunmak üzere Türkmenistana gelen Dehkan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından Oğuzhan Köşkü'nde kabul edildi. Dehkan, bölgedeki terörizm ve uyuşturucu kaçakçılığını "bölgedeki güvensizliğin en önemli nedeni" olarak niteleyerek, "İran'ın uyuşturucu ve terörle mücadele alanlarındaki tecrübelerini Türkmenistan ile paylaşmaya hazır olduklarını" dile getirdi.

Dehkan, iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konuların ele alındığı görüşmede "İran ile Türkmenistan arasında gerçekleştirilecek savunma ve güvenlik işbirliği, dünyadaki barış, istikrar ve güvenliği güçlendirecektir" ifadelerini kullandı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov ise İran'ın savunma teknolojileri ve mühendislik alanındaki gelişmelerini överek, "Tahran-Aşkabat arasındaki işbirliğinin tüm alanlarda ilerleyeceğini umduğunu" dile getirdi.

İran Savunma Bakanı Dehkan, Türkmenistan temasları kapsamında Türkmenistan Savunma Bakanı Gündoğdiyev ve diğer askeri yetkililerle de terör, uyuşturucuyla mücadele ve sınır koruması üzerine görüşmeler gerçekleştirdi.

Dehkan'ın ziyareti, 1991'de bağımsızlığını ilan eden Türkmenistan'ı İran Savunma Bakanlığı düzeyinde ilk ziyaret oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı