İran Meclisi'nin Bakan Ferecidana'yı azletmesi

İran Meclisi'nin Bakan Ferecidana'yı azletmesi

Cumhurbaşkanı Ruhani, meclisin azlettiği Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Ferecidana’nın yerine daha önce meclis tarafından veto edilen Necefi’yi geçici olarak atadı

TAHRAN (AA) – İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, meclis tarafından hakkında verilen güvensizlik önergesi onaylanarak görevden düşürülen Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Rıza Ferecidana’nın yerine geçici olarak Muhammed Ali Necefi’yi atadı.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, meclisteki muhalif milletvekilleri tarafından görevden düşürülen Ferecidana’nın Cumhurbaşkanı Bilim ve Eğitim Danışmanı olarak atandığı bildirildi.

Ruhani, Necefi’yi daha önce Eğitim Bakanlığına getirmek istemiş ancak meclisten güvenoyu alamamıştı. Cumhurbaşkanı Ruhani’nin meclis tarafından daha önce veto edilen bir ismi ataması, "meclisteki muhalif milletvekillerine, Ferecidana’nın gitmesinin ardından bakanlığın siyasetinde değişme olmayacağı mesajı" olarak yorumlandı.

İran Meclisi'nden 51 milletvekili Ferecidana hakkında güvensizlik önergesi vermiş, gensoru meclisin bu sabah ki oturumunda onaylanarak Ferecidana bakanlık görevinden düşürülmüştü.

Kaynak:Haber Kaynağı