İran, IKBY'nın sınırlarını obüs atışlarıyla bombalıyor

İran, IKBY'nın sınırlarını obüs atışlarıyla bombalıyor

İran ordusu IKBY'nin Erbil kentine bağlı Soran ilçesindeki dağlık sınır alanını obüs atışlarıyla bombaladı, 5 kişi yaralandı

ERBİL (AA) - İran ordusunun, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentine bağlı Soran ilçesindeki dağlık sınır alanını obüs atışlarıyla bombalaması sonucu ilk belirlemelere göre 5 sivilin yaralandığı belirtildi.

Söz konusu bölgenin İran tarafından bombalanmasına ilişkin AA muhabirine konuşan Soran İlçesi Kaymakamı Kırmanç İzzet, obüs atışlarıyla yapılan bombalama sonucu 3'ü çocuk toplam 5 sivilin yaralandığını ifade etti.

Obüs atışlarının sabahın erken saatlerinde başladığını ve halen de yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten İzzet, birçok tarım alanın da zarar gördüğünü söyledi.

İran'ın neden bölgeyi bombaladığına ilişkin sorulan soru üzerine İzzet, "İran Kürdistan Demokrat Partisi'nin bölgedeki varlığı ve İran'ın Mehabad ( Batı Azerbaycan Eyaleti) kenti ve diğer bölgelerdeki askeri faaliyetlerinin yoğunlaşmasından kaynaklanıyor." cevabını verdi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın Mehabad Devrim Muhafızları Ordusu'ndan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, önceki gün bir grup İKDP mensubu propaganda amaçlı Irak sınırı yakınlarındaki Mehabad'ın köylerinden birine gelmesiyle birlikte çatışmanın çıktığını belirtmişti.

İKDP Genel Sekreteri Mustafa Hicri 15 Haziran tarihinde kendilerine bağlı olan Peşmerge güçleri ve İran askeri arasında Batı Azerbaycan Eyaletine bağlı Uşneviye kentinde çıkan çatışmada 20 asker ve 6 Peşmerge'nin hayatını kaybettiği iddia edilmişti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :