İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ensari Beyrut'ta

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ensari Beyrut'ta

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ensari, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn, Meclis Başkanı Berri ve Dışişleri Bakanı Basil tarafından kabul edildi

BEYRUT (AA) - İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabir Ensari, Lübnan'ın teröre karşı mücadelede sergilediği rolün "çok önemli ve yapıcı" olduğunu söyledi.

Ensari, iki gün sürecek ziyareti kapsamında bugün Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, Meclis Başkanı Nebih Berri ve Dışişleri Bakanı Cibran Basil tarafından kabul edildi.

Lübnan Dışişleri Bakanı Basil ile bakanlık binasında görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Ensari, Lübnan'ın terörle mücadelesine vurgu yaparak, "Lübnan'ın teröre karşı sergilediği rol yapıcı ve çok önemli." dedi.

Ensari, İran'ın bölgedeki ülkelerle olan ikili ilişkilerinin altını çizerek, "İran'ın iki önemli hedefi var. İlki bölgedeki ülkelerle ilişkileri daha geniş kapsamlı ele almak. İkincisi ise yine bölgedeki ülkelerle ekonomik ilişkileri diplomasi yoluyla geliştirmek. Ziyaretim bu iki hedef kapsamında İran'ın Lübnan'a verdiği önemi kanıtlıyor. Bu kapsamda her alanda ikili ilişkileri geliştirmek için siyasi ve dini liderlerle temaslarda bulunacağım." diye konuştu.

Ensari, Cumhurbaşkanı Avn tarafından da kabul edildi. Görüşmenin ardından Lübnan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Avn'ın, "Lübnan'ın bölgedeki sorunların çözümünde istikrarı ve güvenliği sağlayacak barışçıl yaklaşımları memnuniyetle karşıladığını vurguladığı" aktarıldı.

Açıklamada, bu bağlamda Suriye krizinin çözümü için Astana'da devam eden diyalog ve müzakere sürecini desteklendiği, Lübnan'ın Arap ülkelerinin iç işlerine karışmadığı ve dış krizlerden de uzak kalmayı tercih ettiği" ifade edildi.

Meclis Başkanı Berri tarafından da kabul edilen Ensari'nin görüşmede bölgesel gelişmeleri ve ikili ilişkileri ele aldığı kaydedildi.

Ensari'ye ziyareti süresince İran'ın Lübnan Büyükelçisi Muhammed Fetih Ali eşlik etti. Ensari'nin, yarın Lübnanlı siyasi ve dini liderlerin yanı sıra Filistinli yetkililerle görüşmesinin ardından Lübnan'dan ayrılması bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :