Irak'taki yolsuzluklar

Irak'taki yolsuzluklar

Başbakan İbadi'nin açıklamasının ardından harekete geçen yargı kurumları, bazı devlet yetkililerine yönelik mahkumiyet kararlarının onandığını duyurdu

BAĞDAT (AA) - Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin "DEAŞ sonrası hedefimiz yolsuzlukla mücadele" açıklamasının ardından ülke yargısı harekete geçerek, yolsuzluk yapan bazı devlet yetkilileri hakkında verilen hapis cezası kararlarını onadı.

Irak Şeffaflık ve Mali Denetim Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, "Bağdat Temyiz Mahkemesi Başkanlığı, eski İletişim ve Telekomünikasyon Kurumu Müdürleri Siyamend Zeyd Ahmet ve Burhan Şavi Tamimi'nin hapis cezasını onadı." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, mahkemenin ayrıca eski Maliye Bakanlığı İdari ve Mali Müdürü Riyaz Muhsin Ani hakkında gıyaben verilen hapis cezasını, ayrıca eski Ordu Spor Kulübü İdari Müdürü Sami Ahmet Şeyhli'nin hapse mahkum edilmesine ilişkin kararları onadığı kaydedildi.

Devlete bağlı eski Kerbela Emlak Satış Dairesi Müdürü Hayat Mehdi Cevat'a da yolsuzluk nedeniyle verilen cezanın onandığı duyurulan açıklamada, söz konusu yetkililere verilen hapis cezalarının süreleri hakkında herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Son günlerde Irak'ta 2003 sonrası başlatılan yolsuzluklarla mücadeleye vurgu yapan İbadi, dün Şeffaflık ve Mali Denetim Kurumu müfettişleriyle toplantı düzenlemişti.

İbadi, geçen hafta salı günkü basın toplantısında da yolsuzlukla mücadele üzerinde durarak, "Yolsuzluk yapanlar ya çaldıkları malları devlete geri teslim edecek ya da hem çaldıkları meblağlardan olurlar hem de ömür boyu hapis yatarlar. Seçimi kendilerine bırakıyorum. Kendilerini güvende sanmasınlar, sonuna kadar peşlerinden gideceğiz." demişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :