Irak'taki yolsuzluklar

Irak'taki yolsuzluklar

BAĞDAT (AA) - Irak'ta Telekomünikasyon Bakanı'nın, yolsuzlukla ilgili gensoruyu yanıtladığı, meclisin de bir süre sonra konuya dair görüşünü açıklayacağı...

BAĞDAT (AA) - Irak'ta Telekomünikasyon Bakanı'nın, yolsuzlukla ilgili gensoruyu yanıtladığı, meclisin de bir süre sonra konuya dair görüşünü açıklayacağı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Şii Ulusal Koalisyonu milletvekili Ali Safi, "Telekomünikasyon Bakanı Hasan er-Raşid, kendisine yolsuzlukla ilgili yöneltilen 15 soruyu yanıtladı." dedi.

Safi, önümüzdeki günlerde mecliste yapılacak oylamayla Bakanın gensoruya verdiği yanıt hakkında meclisin görüşünün ilan edileceğini ifade etti.

Raşid'in suçlandığı yolsuzluk dosyaları arasında "iletişim ve internet alanında bazı şirketlerle yaptığı yüksek meblağlı anlaşmalar" bulunuyor.

Irak meclisi, daha önce eski Savunma Bakanı Halid Ubeydi ve eski Maliye Bakanı Hoşyar Zebari'yi yolsuzluk gerekçesiyle görevden azletmişti.

- DEAŞ'tan sonraki adım yolsuzlukla mücadele

Meclis, Ulaştırma Bakanı Kazım Fincan Hamami'ye de yolsuzluklarla ilgili gensoru yöneltmeye hazırlanıyor.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, daha önce yaptığı açıklamasında, DEAŞ'tan sonraki adımın yolsuzlukla mücadele olduğunu belirtmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :