Irak'taki siyasi gelişmeler

Irak'taki siyasi gelişmeler

Irak Parlamentosu Goran Hareketi Milletvekili Abdullah: - "Meclis çatısı altındaki Kürt partilerinin temsilcileri meclise dönmek için teklif ettikleri şartlar yerine getirilmediği sürece Bağdat'a gitmeyeceklerini dile getirmişti. Bu konuda herhangi bir ge

ERBİL (AA) - Irak Parlamentosu Goran (Değişim) Hareketi Milletvekili Hoşyar Abdullah, Kürt milletvekillerinin Bağdat'a dönmesi için talep edilen şartların henüz yerine getirilmediğini belirtti.

Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Meclis çatısı altındaki Kürt partilerinin temsilcileri meclise dönmek için teklif ettikleri şartlar yerine getirilmediği sürece Bağdat'a gitmeyeceklerini dile getirmişti. Bu konuda herhangi bir gelişmenin yaşanmaması üzerine, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile görüşme kararı aldık. Bu konuyu ele almak ve şartların neden yerine getirilmediğini görüşmek için önümüzdeki hafta Bağdat'a gideceğiz." dedi.

Irak meclisinin tekrardan görevine başlaması için Başbakan İbadi tarafından sözü verilen maddelerin hiçbirinin şu ana kadar yerine getirilmediğini belirten Abdullah, "Kürdistan bölgesini doğrudan ilgilendiren memur maaşlarının ödenmesi meselesi halen çözülmüş değil." diye konuştu.

Abdullah, ancak söz konusu taleplerin karşılanması durumunda meclise döneceklerini teyit etti.

Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) Milletvekili Musena Emin ise, "Kürtlerin Bağdat'a dönmeleri için oradaki milletvekillerinin güvenliğinin sağlanması ve Kürdistan bölgesinin anayasal hakkı olan bütçenin en kısa zamanda verilmesi lazım." dedi.

Irak'taki Şii dini lider Mukteda es-Sadr yanlısı bazı göstericilerin 30 Nisan tarihinde başkent Bağdat'taki yüksek korunaklı "Yeşil Bölge" içerisinde yer alan meclis binasını basması sonucu Kürt milletvekilleri kenti terk edip, Erbil'e dönmüştü.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :