Irak'taki şiddet olayları

Irak'taki şiddet olayları

Bağdat'ın çeşitli bölgelerinde meydana gelen şiddet olaylarında 4 kişi öldü, bir kadının cesedi bulundu, 12 kişi yaralandı

BAĞDAT (AA) - Irak'ın başkenti Bağdat'ın farklı yerlerinde meydana gelen şiddet olaylarında 4 kişinin hayatını kaybettiği, bir ceset bulunduğu, 12 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bağdat'ın Latifiyye nahiyesi ile Şeyh Ömer semtinde düzenlenen iki bombalı saldırıda 3 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Kaynaklar, Ur Semtinde kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce açılan ateş sonucu 1 kişinin öldüğünü, Şa'b semtinin Besatin Mahallesi'nde de bir kadın cesedinin bulunduğunu kaydetti.

Bu arada Irak ordusunun, uluslararası koalisyon güçlerinin hava desteğiyle DAEŞ'e yönelik operasyonları öncesi Enbar ilinin Kebise beldesi ile Hit ilçesinde yaşayan halktan bölgeden ayrılmalarını istediği ifade edildi.

AA muhabirine konuşan El-Cezire Operasyonları Komutanı İbrahim Debun, "Ramadi'nin 70 kilometre batısındaki Kebise ve Hit ilçesinde kontrolü sağlamak için düzenlenecek geniş çaplı askeri operasyonlar öncesi bölge sakinlerini bu bölgeleri terk etmeye çağırıyoruz" dedi.

Debun, Irak güçleri ile aşiretlerin operasyonlara hazır olduğunu ancak bölgede yaşayan sivil halkın canlı kalkan olarak kullanılması ihtimalinin askeri operasyonların önünde engel teşkil ettiğini kaydetti.

DAEŞ'in, Haziran 2014'te Irak ve Suriye'de bazı bölgeleri ele geçirmesiyle hükümet birlikleriyle örgüt militanları arasında başlayan çatışmalar, ülkenin farklı kentlerinde devam ediyor. ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçleri ise DAEŞ'i hedef alan operasyonlara bir yıldan fazla süredir havadan destek veriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :