Irak'taki şiddet olayları

Irak'taki şiddet olayları

Bağdat ve Diyala'daki şiddet olaylarında 9 kişi öldü 17 kişi yaralandı

Irak'ın Bağdat ve Diyala kentlerindeki saldırı, patlama ve çeşitli olaylarda 9 kişinin öldüğü 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre Bağdat'ın kuzeyindeki Et-Tarimiyye ilçesinde kimliği henüz belirlenemeyen silahlı kişiler içinde hükümet yanlısı Haşdi Aşair (Aşiretler Topluluğu) mensubu 4 kişinin bulunduğu bir araca otomatik tüfekle ateş açtı. Olayda aracın içindeki kişilerden 2'si hayatını kaybetti 2'si de yaralandı.

Kentin kuzey batısındaki el-Hurriyye bölgesi ve kuzeyindeki Et-Taci ilçesinde meydana gelen patlamalarda da 4 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Diyala'da ise yol kenarında kurşunlanarak öldürüldüğü tespit edilen bir cesedin bulunduğu öğrenildi.

Diyala İl Emniyet Komitesi Başkanı Sadık El-Hüseyni, Bakuba ilçesinde yer alan Hamrin Dağı'nda emniyet güçlerinin operasyonu esnasında 2 DAEŞ militanının ölü olarak ele geçirildiğini, yanlarındaki silah ve askeri araç gereçlere de el koyulduğunu söyledi.

Irak'ta, terör örgütü DAEŞ'in ülkenin bazı bölgelerinde kontrolü ele geçirmesinin ardından başkent Bağdat başta olmak üzere çeşitli kentlerde şiddet olayları ve bombalı saldırılarda artış görülüyor. Irak makamları, saldırıların DAEŞ ile irtibatlı gruplar tarafından düzenlendiğini belirtiyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı