Irak'taki şiddet olayları

Irak'taki şiddet olayları

Ordu güçlerinin, Salahaddin ilindeki DEAŞ mevzilerine düzenlediği operasyonda onlarca terörist öldü

SALAHADDİN (AA) - Irak ordusunun, ülkenin kuzeyindeki Salahaddin ilinde, terör örgütü DEAŞ'a ait mevzilere düzenlediği hava operasyonunda onlarca teröristin öldüğü bildirildi.

Salahaddin Operasyonlar Birimi komutanlarından Yüzbaşı Said Muhammed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Salahaddin ilinin kuzeyindeki Eş-Şerkat ilçesinde DEAŞ'ın konuşlandığı bölgelere ilişkin istihbarat bilgisine ulaşıldığını ifade ederek, "Orduya bağlı hava kuvvetlerinin Şerkat'ta düzenlediği operasyonda yaklaşık 5 bölge hedef alındı." dedi.

Söz konusu operasyonda örgüte ait askeri araçlar ile bir silah deposu ve karargahın vurulduğunu kaydeden Muhammed, DEAŞ saflarında onlarca öldü ve yaralı olduğunu aktardı.

Öte yandan ülkenin kuzeyindeki Kerkük kentinde de Peşmerge güçlerinden bir subayın, uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybettiği belirtildi.

Yüzbaşı Kamuran Mahmud, "Peşmerge güçlerine bağlı bir yarbayın, evine dönmekte iken kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdiğini" ifade etti.

Yaklaşık 200 bin nüfuslu Şerkat ilçesi 2014 yazında DEAŞ'ın kontrolüne girmişti. Daha sonra Irak ordusuna bağlı birliklerin düzenlediği operasyonlar neticesinde Eylül 2016'da batı kesimi DEAŞ'tan kurtarılan Şerkat'ın doğu bölgeleri ise hala örgütün kontrolünde bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :