Irak'taki şiddet olayları

Irak'taki şiddet olayları

UNAMI:- "Irak'taki şiddet olayları ve çatışmalar nedeniyle kasım ayında 2 bin 885 Iraklı hayatını kaybetti, bin 380 kişi yaralandı"

BAĞDAT (AA) - Birleşmiş Milletler Irak Yardım Misyonu (UNAMI), Irak'taki şiddet olayları ve çatışmalar nedeniyle kasım ayında 2 bin 885 Iraklının öldüğünü, bin 380 kişinin yaralandığını bildirdi.

UNAMI tarafından yayımlanan aylık raporda, El-Enbar vilayeti hariç ülkedeki şiddet olayları ve çatışmalarda bin 959 askerin hayatını kaybettiği, 450 askerin yaralandığı ifade edildi.

Raporda, kasım ayında 2 bin 885 Iraklının çatışmalar nedeniyle öldüğü, bin 380 kişinin yaralandığı aktarılarak, ölü sayısının geçen yıl aynı döneme göre bin 93 kişi arttığı bilgisi verildi.

Başkent Bağdat'ın olaylardan en çok zarar gören kent olduğu vurgulanan raporda, bu şehirde kasım ayında 152 sivilin hayatını kaybettiği, 581 sivilin yaralandığı, Musul'da ise sivillerden 332'sinin öldüğü, 114'ünün yaralandığı kaydedildi.

BM'nin Irak Özel Temsilcisi ve UNAMI Direktörü Jan Kubis de Irak'taki ölüm bilançosunu "korkunç" olarak nitelendirdi.

Terör örgütü DEAŞ'ın, kontrolü altında tuttuğu bölgelerde sivilleri kaçırmasını ve canlı kalkan olarak kullanmasını kınayan Kubis, "Irak emniyet güçleri sivilleri korumak için ne kadar çaba harcıyorsa, DEAŞ bunun tam aksi bir taktik izliyor. Irak yönetimi sivilleri korumak için gereken her türlü tedbiri almalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :