Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar

BM Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Kubis, Washington'da düzenlenmesi planlanan bağışçılar konferansı öncesinde Iraklı taraflara sorunlarını çözme çağrısı yaptı

BAĞDAT (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Irak Özel Temsilcisi Jan Kubis, 20 Temmuz'da ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenmesi planlanan bağışçılar konferansı öncesinde Iraklı taraflara anlaşmazlıklarını çözme çağrısı yaptı.

BM Irak Yardım Misyonu'ndan (UNAMI) yapılan açıklamaya göre, Kubis, Irak Planlama Bakanı Selman el-Cumeyli ile gerçekleştirdiği görüşmede, Enbar ve terör örgütü DAEŞ'ten kurtarılan diğer bölgelerin yeniden imarı için gerekli finansmanın sağlanması amacıyla 20 Temmuz'da Washington'da büyük bir toplantı düzenleneceğini ifade etti.

Kubis, Avrupa ülkeleriyle ABD'nin de iştirak edeceği bağışçılar konferansı öncesinde, yapılacak yardımları etkilememesi için Iraklı tarafları birbirleriyle olan sorunlarını çözmeye çağırdı.

Öte yandan Irak Parlamentosu Maliye Komitesi üyesi Serhan Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ödenecek meblağların yolsuzluk ve denetimsizlik nedeniyle başka amaçlar için harcanmasından korkan bazı bağışçı ülkelerin Irak'a maddi yardımda bulunmayı istemediğini belirtti.

Irak ordusu, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ile Sünni aşiret güçleri, DAEŞ'in kontrolünde bulunan Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı. 18 Haziran'da Felluce'nin merkezinde kontrolün sağlandığı duyurulmuş, bir sonraki rota olarak Musul gösterilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :